Wisselende resultaten voor Woerdense clubs

regio • SCH ‘44 en Siveo ‘60 wisten als enige ploegen uit de gemeente Woerden overwinningen te boeken. Sportlust ‘46 ging in Zeeland onderuit, VEP verloor bij Cabauw terwijl SC Woerden en VV Kamerik een punt pakten tegen respectievelijk ONA en Moerkapelle.

Sportlust '46 leed een 0-3 nederlaag tegen het Zeeuwse Kloetinge. In de eerste helft had de ploeg van Jochem Twisker een duidelijk veldoverwicht. "Na rust waren we de weg kwijt”, blikt de trainer terug. Hij ziet vaker dan hem lief is de twee gezichten van zijn ploeg. "We kunnen zo enorm goed voetballen, maar kunnen ook zo kwetsbaar zijn als in de tweede helft tegen Kloetinge.”

SCH ‘44 blijft meedoen in de top van de derde klasse. Zaterdagmiddag wist het in eigen huis te winnen tegen de Utrechtse studenten van Odysseus ‘91. De ploeg van Nils Peters won met 3-2. Een overwinning die enigszins moeizaam tot stand kwam, maar daar maalt niemand echt nog om. Via Dennis de Bree kwam de ploeg op voorsprong te staan, waarna het twee keer de kwaliteiten van Nathan Spaan nodig had om tot drie treffers te komen. De concurrentie won ook, dus de ploeg blijft zich voorlopig schikken in de rol van achtervolger.

Siveo ‘60 heeft in de vierde klasse zichzelf een uitstekende dienst bewezen door met 2-6 te winnen bij VV Linschoten. De ploeg van Jos Verweij kwam zelfs op een 0-6 voorsprong te staan, waardoor de ploeg zich na de zaterdagse speelronde op een veilige plek zag staan. Een positie die het nog niet had ingenomen dit jaar. Echter, het zit zo dicht bij elkaar dat die positie voorlopig nog niets zegt en ook zeker nog niets oplevert. "VV Linschoten gaf best veel ruimte weg op het middenveld en wij speelden ook een goede wedstrijd. Bij rust stonden we al met 0-4 voor. We waren gewoon heel erg scherp en het viel allemaal op zijn plek. Dan is het dus mogelijk om zo'n overwinning te boeken", aldus Sven van der Plank die de zesde treffer voor zijn rekening nam. Eerder scoorden Luuk Blonk en Gerwin Verlaan tweemaal en was het Sjoerd Blonk die de vijfde treffer van de middag maakte.

Door de overwinning van Siveo ‘60 komen de Woerdense ploegen VEP en SC Woerden verder in de problemen. Voor eerstgenoemde leverde de 4-1 nederlaag bij Cabauw nieuwe problemen op. De ploeg van Pieter Ooms zag vier wedstrijden voor het einde de Zegvelders over zich heen springen en moeten serieus gaan oppassen dat het degradatiespook niet ook Sportpark Cromwijck aandoet. Momenteel zijn de Woerdenaren immers veroordeeld tot nacompetitievoetbal.

Even verderop lijkt SC Woerden zich daar sowieso voor op te moeten maken. De ploeg van Martijn Verkerk moet nog veel ploegen voorbij om dat te voorkomen en staat voor een cruciaal duel met Siveo ‘60. Wordt daar niet gewonnen lijkt het seizoen verlengd te worden. Zaterdag pakte het in ieder geval een bemoedigend punt tegen ONA. VV Kamerik speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Moerkapelle.