SDO/Fiable weet niet te stunten

kamerik • SDO Fiable is zaterdag de veldcompetitie begonnen met een nederlaag. De korfballers van Groen Geel waren in Kamerik met 9-14 te sterk.

De ploeg uit Wormer, die net is gedegradeerd uit de korfbal league, begint sterk aan de wedstrijd en pakt een 0-6 voorsprong. SDO/Fiable speelt niet eens zo slecht, maar weet de kansen niet af te maken. Pas na ruim 15 minuten spelen weten de Kamerikkers een doelpunt te scoren. Beide ploegen gaan de kleedkamer in bij een 2-9 tussenstand.

Na de pauze lijkt het schroom bij de Kamerikse ploeg er iets af te zijn. Daar waar het in de eerste helft even duurde om een doelpunt te maken, lukt dit in de eerste aanval direct. Langzaam weet SDO/Fiable meer in de wedstrijd te komen en haar spel te vinden. SDO beloond zichzelf ook niet met het afronden van eenvoudige kansen.

Rentree

Na een paar weken afwezigheid kon Nienke Donselaar haar rentree weer maken in het veld. Met drie doelpunten op rij weet SDO/Fiable nog terug te komen naar 9-13. Groen Geel weet hierna nog één keer te scoren waarna wordt afgefloten.

De doelpunten voor SDO Fiable worden gemaakt door: Anne (2), Vivian (2), Cedric (2), Jurre (2), Aimee (1).

SDO/Fiable 1 komt deze veldcompetie uit in de ereklasse, een sportief hoogtepunt voor de club. Op zaterdag 11 mei speelt de ploeg zijn tweede wedstrijd: uit bij Meervogels 1 in Zoetermeer.