SC Woerden gaat een spannend seizoen tegemoet, met promotie als inzet.
SC Woerden gaat een spannend seizoen tegemoet, met promotie als inzet. Foto: Mediateam SC Woerden

SC Woerden krijgt zware kluif aan promotie

Sport 1.133 keer gelezen

WOERDEN • Het avontuur van SC Woerden is in de derde klasse beperkt gebleven tot een enkel jaar. Een jaar na de degradatie probeert de ploeg de weg omhoog weer in te zetten. Toch is terugkeren geen abc’tje.

Vorig jaar speelde SC Woerden eindelijk sinds de overstap naar het zaterdagvoetbal in de derde klasse. Lang hikte de ploeg daartegen aan en twee jaar geleden was het dan eindelijk zo ver. De ploeg van Mike Doornkamp kroonde zich voor SCH ’44 en Zwammerdam tot kampioen. Hoe anders is het dit jaar. SC Woerden komt weer uit in de vierde klasse en moet maar zien dat het weer promoveert, terwijl de genoemde concurrenten het afgelopen jaar via het kampioenschap en nacompetitie promotie afdwongen. “Vorig jaar was een hele pittige competitie. Daarbij was ook de degradatieregeling aangescherpt. Ik weet zeker dat je anders met dit puntenaantal niet gedegradeerd was. In de nacompetitie hadden we vervolgens wat pech”, vertelde Aimé van den Bovenkamp.

Bij de Woerdenaren zijn er in aanloop naar het nieuwe seizoen weinig mutaties te zien. Doelman Nick Mansveld is gestopt en verdediger Sven van Lunteren is gestopt. Daar staat de komst van aanvaller Stanley Mailoa tegenover en verdedigt Joep Ton het doel.

“Ik moet zeggen dat ik afgelopen weekend bij vlagen wel heb genoten van de kwaliteiten die wij in de ploeg hebben”, vertelde Van de Bovenkamp die zijn ploeg met 0-9 zag winnen op bezoek bij vijfdeklasser Kamerik. Een week eerder werd al gewonnen van vijfdeklasser Kickers ’69. “Daarin hebben we de tweede helft een heel behoorlijk niveau weten te halen.” In die bewuste draaide de ploeg een 1-0 achterstand om in een 4-1 overwinning.

Of SC Woerden ook gelijk weer om het kampioenschap zal spelen, moet nog blijken. “Ik denk dat de competitie sterker is dan de afgelopen jaren en dan heb ik het met name over de breedte. Er zijn veel ploegen die het je lastig kunnen maken. Rohda ‘76 heeft zich behoorlijk versterkt en ook uit de derde klasse zijn verschillende ploegen gekomen”, rekende Van de Bovenkamp voor die bovendien benadrukte dat de zeker gewaande overwinningen tegen Sportief en Bodegraven er niet meer in zitten met de introductie van de vijfde klasse.

“Als het allemaal een beetje op zijn plek valt denk ik dat wij om het kampioenschap mee mogen doen, maar het belangrijkste is dat we ons niveau gaan halen. Een kampioenschap is zeker geen ABC-tje.”

Nik Mandemakers

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk Nieuws 30 nov., 13:51
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Jiwa Nieuws 29 nov., 16:07
Afbeelding
Eerste roman van Marleen Mentink uit Woerden: 'Verborgen verdriet' Nieuws 29 nov., 16:05
Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50