Pieter ooms is de nieuwe trainer van VEP.
Pieter ooms is de nieuwe trainer van VEP. Foto: Chris Gottenbos

Jordi de Vormer nieuwe doelpuntenmachine van VEP?

Sport 1.082 keer gelezen

WOERDEN • Dit jaar verschijnt bij VEP één nieuw gezicht in de selectie. Jordi de Vormer kwam over van Aurora, waar hij geen gelukkig jaar beleefde. Bij de Woerdenaren gaat hij zijn derde periode in onder trainer Pieter Ooms.

Plots liet de keeper van Bernardus de bal los en was Jordi de Vormer er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. Het was alweer zijn vierde treffer van de bekercompetitie. De aanvallende middenvelder gaf daarmee zijn visitekaartje af bij VEP. Deze zomer arriveerde hij in het kielzog van trainer Pieter Ooms op Sportpark Cromwijck. Eerder kwam hij al onder Ooms uit bij Benschop en VV Linschoten, maar bij de laatste club vertrok hij om een andere belofte in te lossen. ,,Ik had met een goede vriend afgesproken dat als hij hoofdtrainer zou worden, ik daar ging spelen. Zo kwam ik bij Arurora terecht, maar dat jaar bracht mij niet wat ik er op voorhand van had verwacht. Ik speelde veel verder naar achteren en we streden tegen degradatie. In de winterstop was ik er dus wel uit te vertrekken.”

Met zijn veelzijdigheid zorgt hij voor meer keuzes in de te maken opstellingen. Nee, een keuze tussen Lars van der Sluis en Jordi de Vormer hoeft niet gemaakt te worden, ook al is de nieuwkomer vooralsnog trefzekerder. Tegen Bernardus kwam hij vanaf het middenveld en zo ziet trainer Ooms zijn rol ook. ,,Maar mocht Lars van der Sluis wegvallen hebben we een prima alternatief voor in de spits. Nee, ik zie beide niet als of-of, maar juist als en-en”, aldus de trainer na de 2-0 overwinning op Bernardus. Vorige week schreef de nieuwkomer al een hattrick op zijn naam en na afloop van het duel kreeg hij dat nog toegeroepen. ,,We hadden wel een hattrick verwacht”, riepen zijn teamgenoten hem als grap toe.

Dat hij weer onder Ooms uitkomt is geen toeval. ,,Ik vind het namelijk een hele goede trainer. Misschien wel de beste in de vierde klasse. Hij kan mij er ook bovenop krijgen als het met mij niet goed gaat. Daarbij is hij rustig en zorgt hij voor veel plezier in het spelletje”, stak De Vormer de loftrompet over de trainer. ,,Soms is er tijd voor een lolletje en hij weet ook wanneer het tijd is om serieus bezig te zijn”, vertelde hij in de verzengende hitte waarin hij eerder negentig minuten lang arbeid heeft geleverd. Want dat is het type speler dat hij is. Diepgang, scorend vermogen en bovenal verzaakt hij nooit.

Bij zijn nieuwe club is het nog wel even wennen. De Woerdense vereniging is weer net een slag groter dan de andere clubs waar Jordi speelde. “Maar het bevalt mij goed hier. Ik sta al op vier doelpunten, een beter begin kan je niet hebben. Ik kijk uit naar het begin van de competitie. Dan spelen we gelijk tegen VV Linschoten en dat voelt toch als een wedstrijd tegen vrienden. Ik wil weer heel veel plezier gaan hebben.”

Nik Mandemakers

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk Nieuws 30 nov., 13:51
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Jiwa Nieuws 29 nov., 16:07
Afbeelding
Eerste roman van Marleen Mentink uit Woerden: 'Verborgen verdriet' Nieuws 29 nov., 16:05
Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50