Afbeelding
Foto: Thomas Sohilait

Voetballers beginnen warm te draaien

Sport 914 keer gelezen

REGIO • Afgelopen weekend stond de tweede speelronde van het bekertoernooi op het programma en speelde Sportlust ’46 de vierde wedstrijd van de competitie. De Woerdenaren reisden af naar Veghel, terwijl er elders twee derby’s op het programma stonden.  

Ondanks een elftal aan geblesseerden en daardoor een lager zelfvertrouwen, wisten de Woerdenaren op bezoek bij Blauw-Geel ‘38/JUMBO toch drie punten mee te nemen. De thuisploeg speelt al sinds 2017 onafgebroken in de derde divisie en wist de afgelopen jaren ook veelvuldig een plek in de middenmoot te bemachtigen. De Woerdenaren toonden in de eerste helft aan het overwicht te hebben en kwamen ook op voorsprong door een vroege treffer van Remco de Weerd. Toen de thuisploeg in de tweede helft langszij kwam, had het de hulp van invaller Wesley Muit nodig. Hij scoorde dertig seconde nadat hij binnen de lijnen kwam en zorgde zo voor de overwinning van de Woerdenaren.  

Bekernederlaag

In het bekertoernooi leed SCH ’44 een nederlaag tegen het zeer sterke Legmeervogels. Via Nathan Spaan kwamen de Harmelenaren nog op gelijke hoogte, maar nadien liepen de bezoekers uit naar een 1-4 voorsprong. Uiteindelijk was het Joey van Bemmel die de eindstand op 2-4 bepaalde. Door de nederlaag moeten de Harmelenaren om een ronde verder te komen nog flink aan de bak in het laatste duel met FC Aalsmeer.  

Derby

In de vierde klasse wist SC Woerden de derby met VV Kamerik zeer gemakkelijk naar zich te toe te trekken. De Woerdenaren zegevierden met maar liefst 0-9. De eerste twee treffers kwamen op het conto van Leroy Scholman te staan. Othman Hajji begon daarna aan de opmaat voor de uiteindelijk hattrick die hij wist te maken, terwijl Mart Luijten en Bram Bastmeijer nog tussendoor tot scoren kwamen. Uiteindelijk voltooide ook Scholman zijn hattrick en was het slotakkoord voor Stanley Mailoa. Dinsdagavond speelde de ploeg nog een leerzame oefenwedstrijd. De ploeg verloor met 0-3 tegen een sterk VVIJ. 

Siveo ‘60

Op de andere velden speelde Siveo ’60 een aardige eerste helft tegen Sportief, maar gaf het uiteindelijk de bereikte 2-0 voorsprong uit handen waardoor de ploeg met 2-2 gelijk speelde tegen de vijfdeklasser. Via Gerwin Verlaan en Sjoerd Blonk kwam de ploeg op voorsprong te staan. Uiteindelijk vond Sportief nog voor rust de aansluiting en kwam het na rust langszij. Dinsdagavond spoelden de Zegvelders die nare smaak weg met een oefenzege op competitiegenoot Hertha. Na een achterstand bogen Rick Wilbrink en Bas Geluk de score om en bleven de Zegvelders met de overwinning achter.

Lange bal eruit

Dit weekend wist VEP een moeizame overwinning te boeken op Bernardus. De Woerdense ploeg van Pieter Ooms speelde stroef en koos te snel voor de lange bal. Tijdens een drinkpauze liet Ooms dit ook aan zijn spelers weten. ,,We zijn nu vijf weken bezig om de lange bal eruit te halen, maar we doen het nu steeds”, sprak hij woorden van deze strekking. Uiteindelijk kwam er iets meer rust over de ploeg heen en scoorden in de tweede helft Jordi de Vormer en Lars van der Sluis de doelpunten.  

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk Nieuws 30 nov., 13:51
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Jiwa Nieuws 29 nov., 16:07
Afbeelding
Eerste roman van Marleen Mentink uit Woerden: 'Verborgen verdriet' Nieuws 29 nov., 16:05
Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50