Afbeelding

Willem Romp komend seizoen trainer van Sportlust ‘46

Sport 396 keer gelezen

WOERDEN • Sportlust ‘46 heeft Willem Romp aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De 38-jarige Utrechter volgt Jochem Twisker op die de club na twee seizoenen verlaat.

Romp komt over van Eemdijk waar hij al voor het vijfde seizoen eindverantwoordelijke is voor het eerste elftal. Onder zijn leiding behaalde de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg meerdere periodetitels. Het afgelopen seizoen pakte Eemdijk het kampioenschap en promoveerde zo naar de derde divisie. 

Titel
Kers op de taart voor de Utrechter was afgelopen seizoen het winnen van de districtsbeker met Eemdijk (6-3 overwinning op Scherpenzeel). Deze uitstekende prestaties leverde hem de titel van ‘Trainer van het Jaar’, toegekend door de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON).

Romp begon zijn carrière als jeugdtrainer bij Hercules. Hierna volgden Argon en Roda ‘46. Het was bij laatstgenoemde club waar hij zijn debuut maakte als hoofdtrainer van een eerste elftal. In zijn eerste jaar wist Romp Roda ‘46 meteen te laten promoveren, wat zijn coachingstalent gelijk onderstreepte. Na twee succesvolle jaren bij Roda ‘46 maakte Romp de overstap naar Eemdijk. 

Toptrainer
Cees Pels, lid van de topsport commissie bij Sportlust ‘46, is verheugd over de aanstelling van de hoofdtrainer: “Willem heeft een contract voor drie seizoenen getekend en we zijn verheugd om een absolute toptrainer binnen te halen. Samen met technisch manager Patrick Loenen is Willem vastbesloten om onze ambities te verwezenlijken. En daar hebben wij volste vertrouwen in.”

Romp zelf is zeer enthousiast over zijn aankomende overstap naar Sportlust ‘46. “Het was voor mij en iedereen in mijn directe omgeving duidelijk dat ik na vijf hele mooie seizoenen bij Eemdijk toe was aan een nieuwe uitdaging bij een andere ambitieuze club. En die club heb ik gevonden in Sportlust ’46.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 14 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 14 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 14 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06