• De 'weggeefkast' voor het gebouw van de Nieuw-Apostolische Kerk.
• De 'weggeefkast' voor het gebouw van de Nieuw-Apostolische Kerk. Foto: aangeleverd

Weggeefkast bij Nieuw-Apostolische Kerk in Woerden

Algemeen 2.330 keer gelezen

WOERDEN • Voor het gebouw van de Nieuw-Apostolische Kerk aan de Industrieweg in Woerden staat sinds kort een ‘weggeefkast’. De kast is gevuld met houdbare levensmiddelen en klein speelgoed.  

“Wij willen mensen helpen die dat nodig hebben en anderen de ruimte geven om tot hulp te zijn”, licht diaken Gerard Blokland toe. Het idee voor de kast kwam vanuit een werkgroep. “Iemand heeft de kast ontworpen, een handig gemeentelid heeft hem gebouwd en weer anderen hebben hem geplaatst. Het is echt een stukje teamwork.” 

Door inflatie neemt de armoede in Nederland de laatste tijd sterk toe. Leden van de kerkgemeente willen graag de helpende hand bieden. “Wij zien dat de situatie er voor veel mensen niet rooskleuriger op wordt en voelen de behoefte om een steentje bij te dragen en mensen te helpen”, zegt Blokland. “Zo hebben we bijvoorbeeld op Dankdag voor de Oogst ook veel levensmiddelen ingezameld voor de Voedselbank Woerden.”

Speelgoed
Naast levensmiddelen is er ook klein speelgoed in de kast gezet. Blokland: “Geen enkel kind zou de uitnodiging voor een kinderfeestje moeten afslaan omdat het geen cadeautje mee kan brengen.’’ 

Leden van de Nieuw-Apostolische Kerk zorgen ervoor dat de kast gevuld wordt, maar hopen dat ook buurtbewoners mee gaan doen. Wie iets kan missen, kan dat in de kast zetten. Te denken valt aan houdbare levensmiddelen, drogisterij-artikelen, klein speelgoed en kinderboeken.

“Al is er maar één gezin dat het dankzij onze weggeefkast in deze moeilijke economische tijd iets makkelijker heeft, dan is dit plan al geslaagd”, besluit Blokland. “We hopen dat iedereen zich vrij voelt om iets te pakken uit het kastje of er iets in te zetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstmarkt in Woerdense Bekenlaan als herdenking, 'omdat we Abbo zo missen' Nieuws 7 dec., 16:07
Afbeelding
Zeven jaar cel geëist voor schietpartij in Woerdense woning Nieuws 6 dec., 16:32
Afbeelding
Gezocht: vrijwilligers met een hart voor dieren ingezonden 6 dec., 16:30
Afbeelding
Column Mirte Damen: Verandering Nieuws 6 dec., 15:22
Afbeelding
Parkeerregels voor Woerdense binnenstad vereenvoudigd Nieuws 5 dec., 20:10
Afbeelding
Woerdense wethouder Ad de Regt stopt ermee, werk fysiek te zwaar Nieuws 5 dec., 19:48
Afbeelding
Koor Bravour treedt op tijdens 48e Steinhagener Weihnachtsmarkt Nieuws 5 dec., 09:44
Afbeelding
Veegwagen schiet tegen vangrail A12 bij Harmelen 112 5 dec., 09:26