• Columnist Junior Brandenburg.
• Columnist Junior Brandenburg. Foto: Willem Jan Ritman

Column Junior Brandenburg: Verandering

Algemeen 804 keer gelezen

Zoals de frequente lezer van mijn columns weet, ben ik een groot pleitbezorger van vooruitgang door verandering. Op basis van nieuwe en van voortschrijdende inzichten zijn wij als mensheid tot de betere beslissingen en ontwikkelingen gekomen. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben zeker niet anti tradities of non-nostalgisch en ben zelfs groot geschiedenisfanaat, maar ik zie graag dat wij leren en verbeteren. Zeker omdat verandering soms goed, noodzakelijk en gewenst is. 

En laat daarvan de afgelopen weken nu juist goede voorbeelden aan bod zijn gekomen. Na een stevige aanloop heb ik besloten om ingrijpende veranderingen ten aanzien van El Rey door te voeren. Daarover aanstonds meer informatie, maar voor mij persoonlijk is de aanstaande verandering goed. Ik zit weer boordevol nieuwe energie en plezier. 

Ik weet dat internationale samenwerking gedijt door stille diplomatie. De bereidheid om consensus te zoeken en te vinden moet zorgvuldig worden opgebouwd met oog voor gevoeligheden en bereidheid naar elkaars zwaarwegende bezwaren te luisteren. Voor velen is het al weken onbegrijpelijk waarom Duitsland vermeend dwars blijft liggen om Leopard tanks aan Oekraïne te (laten) leveren. Het lijkt een heldere zaak dat alle middelen ingezet moeten worden tegen de Russische agressie en oorlogsmisdaden. 

Maar kun je het een land als Duitsland met een zodanig gevoelige oorlogsgeschiedenis kwalijk nemen dat ze zorgvuldig zijn en de tijd nemen? Al dringt de tijd. Maar wat bleek, Duitsland is al maanden via Polen het Oekraïense leger aan het trainen in Leopard tanks. Stiekem geen onwil dus. Hetgeen ook bleek omdat vandaag het verlossende bericht kwam dat de noodzakelijke verandering heeft plaatsgevonden. Duitsland gaat nog niet zelf leveren maar wel anderen laten leveren. Naast goed en noodzakelijk is er op kleinere schaal ook wel iets gewenst. 

Het zal niet onbekend zijn dat John Blok de Cultuurprijs Woerden heeft gewonnen. Niet alleen is dat een terechte waardering voor zijn vele jaren werk om cultuur in Woerden te steunen en te promoten, maar kan ook een leuke opmaat zijn voor mogelijke verandering. John schrijft al jaren leuke en toffe gedichten bij Woerdense fotobeelden. Hoe tof zou het zijn als hij die vaardigheden zou kunnen inzetten voor een periodieke fotocolumn in onze Courant. Ik denk dat dit in Woerden als verandering best gewenst is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De politie is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in de omgeving van de school.
Futura College in Woerden dicht na online bedreiging Nieuws 29 feb, 13:38
• Eén van de eerste scènes met in het midden Jessica Corbijn.
Sterallures speelt Legally Blonde in theater Het Klooster Nieuws 29 feb, 12:12
• Uitreiking gids aan wethouder Mariëtte Pennarts.
Nieuwe activiteitengids voor 55+'ers uit de gemeente Woerden Nieuws 29 feb, 12:07
• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 29 feb, 12:05
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 29 feb, 11:55
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 29 feb, 11:49
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05