Stockfoto

Organisatoren illegaal feest in omgeving Woerden riskeren boete van 15.000 euro

  •   keer gelezen

WOERDEN • De organisatoren van een illegaal feest tijdens oud en nieuw in de omgeving van Woerden riskeren een dwangsom van 15.000 euro als zij het feest laten doorgaan. Dit heeft de gemeente hen op oudejaarsdag laten weten.


De organisatoren hadden via WhatsApp een oproep gedaan om naar een feest te komen dat volgens de huidige coronamaatregelen niet is toegestaan. Feestgangers lopen het risico op een boete als ze naar de feestlocatie komen. 

Entreegeld
De politie ontving signalen dat er uitnodigingen rondgingen voor een groot feest met een dj op een nog onbekende locatie in de omgeving van Woerden. Daarbij zouden bezoekers ook entreegeld moeten betalen. Op dit moment zijn evenementen echter vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan. De organisatoren hebben daarom te horen gekregen dat het feest moet worden afgeblazen. De dwangsom geldt daarbij als stevige waarschuwing. Deze hoeft alleen te worden betaald als het feest alsnog doorgaat.

Blijf Thuis Festival
Wie een illegaal feest bezoekt, loopt de kans dat oud en nieuw wordt verknald door een behoorlijke boete. “We vieren allemaal graag een feestje, maar het moet wel passen binnen de coronamaatregelen”, verklaart burgemeester Victor Molkenboer. “Wees dus verstandig en ga niet naar een illegaal feest. Er zijn genoeg andere manieren om de avond toch feestelijk door te brengen. Doe bijvoorbeeld mee met het Blijf Thuis Festival (www.blijfthuisfestival.nl), dat speciaal voor oud en nieuw wordt georganiseerd.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten