Wandelen voor het goede doel in Woerden, een mooie manier om gezond te blijven.
Wandelen voor het goede doel in Woerden, een mooie manier om gezond te blijven. Foto: H lakerveld

24 uur van Woerden: wandelen voor het goede doel

Algemeen 1.122 keer gelezen

WOERDEN • Voor Winfried Vergeer en Daniëlle Pels zijn het drukke tijden. De arts/presentator bij RPL en de marketingdeskundige bij InterDaan werken hard aan de laatste voorbereidingen voor de 24 uur van Woerden. Het grootse wandelevenement wordt op 13 en 14 mei gehouden; de opbrengst is voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en het Prinses Máxima Centrum voor Project Kwaliteit van Leven.

“Het effect van kanker treft niet alleen de patiënt, maar ook de naasten”, klinkt het stellig. “Het is geweldig dat steeds meer mensen genezen van kanker, maar we mogen niet vergeten dat de strijd tegen deze ziekte voor velen nog steeds doorgaat, en soms niet te winnen is. Mensen met kanker hebben steun nodig want kanker heb je niet alleen.

Om te laten zien dat mensen die leven met kanker er niet alleen voor staan wandelen enthousiaste deelnemers 24 uur lang, in estafettevorm, door het Westdampark in Woerden. Zij laten zich sponsoren en verzinnen ludieke acties om zo veel mogelijk geld voor de goede doelen binnen te halen.”

Twee jaar huur
De impact van een sponsorevenement als de 24 uur van Woerden kan niet genoeg worden benadrukt. Het is in de wereld van ‘kanker en welzijn’ vaak heel hard werken om financieel de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, weet Daniëlle Pels. “Het Inloophuis is een goed voorbeeld van een instantie die het geld heel goed kan gebruiken. Als ik je vertel dat dankzij de 24 uur van Woerden het Inloophuis twee jaar huur ‘verdient’, dan kan je wel nagaan dat er geld overblijft voor andere dingen. Er worden in het Inloophuis heel veel activiteiten georganiseerd en daar is budget voor nodig. Het is ontzettend fijn om dat met een wandelevenement bijeen te kunnen brengen.”

Gaan de deelnemers aan de 24 uur van Woerden een etmaal lang aan de wandel, om na afloop total loss op de behandeltafel van een fysiotherapeut te belanden? Natuurlijk niet, lacht Daniëlle. “Deelnemers vormen teams en die teams gaan afwisselend lopen. Het is echt een dag om even met veel mensen samen te zijn, sportief bezig te gaan en even extra na te denken over de situatie waarin veel mensen zich bevinden. We hebben drie plechtige momenten.

Het eerste is natuurlijk de opening. Die is vrijdag 13 mei om 17.00 uur. Dan is er die avond vanaf 22.00 uur de Heldenronde en zaterdag 14 mei sluiten we het evenement feestelijk af.”

Kaarsenzak
Tijdens de heldenronde krijgen de deelnemers een kaarsenzak mee. Het is de bedoeling dat ze daarmee het gehele parcours verlichten. Daniëlle Pels: “Dat is een speciaal eerbetoon aan iemand die met kanker te maken heeft. Moet je je voorstellen, al die lichtjes langs het parcours in het Westdampark. En dan ons lijflief ‘You’ll never walk alone’ erbij. Dat grijpt je echt, ik krijg er nu al kippenvel van. We hebben trouwens ook een Kinderronde, compleet met een stempelpost. Dat maakt het voor de kleintjes extra spannend om mee te doen en iets bij te dragen aan het goede doel.”

Glazen Huis
Deelnemers aan de 24 uur van Woerden komen overigens een opvallende plek tegen. Er is namelijk een Glazen Huis gebouwd, waar Winfried Vergeer namens omroep RPL verslag doet van het evenement en verzoekplaatjes draait. “Daarmee willen we ook weer geld ophalen voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en het Prinses Máxima Centrum voor Project Kwaliteit van Leven”, zegt hij. “En wat ook heel interessant is: we gaan mensen vragen waarom ze aan de 24 uur van Woerden meedoen en wat hun persoonlijke verhaal daarbij is. Daar kijk ik echt naar uit.”

Meedoen kan nog. Kijk hier voor de belangrijkste informatie.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aanhouding in onderzoek naar schietpartij Leidsestraatweg in Woerden 112 3 feb, 16:22
Afbeelding
Jongetje (7) stapt trein in terwijl vader kaartje koopt 112 2 feb, 14:21
Afbeelding
Feestelijke presentatie 'Gemaakt in Woerden' Algemeen 1 feb, 16:37
Afbeelding
Hester Radstake nieuwe predikant Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden Algemeen 1 feb, 16:34
Afbeelding
Nieuw ontwerp Woerdense bastions stuit op verzet Algemeen 1 feb, 16:32
Afbeelding
Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden Algemeen 1 feb, 16:25
Afbeelding
Vragen over toekomst hertenkamp in Woerdens Staatsliedenkwartier Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt Algemeen 1 feb, 16:16