<p>• Het huis van de heer en mevrouw Van Breukelen was versierd vanwege hun 60-jarig huwelijksjubileum.</p>

• Het huis van de heer en mevrouw Van Breukelen was versierd vanwege hun 60-jarig huwelijksjubileum.

(Foto: Alex de Kuijper)

Harmelens echtpaar krijgt burgemeester op de koffie voor diamanten huwelijk

  •   keer gelezen

HARMELEN • Burgemeester Molkenboer bezocht maandag het echtpaar Van Breukelen-van den Hoven in Harmelen ter gelegenheid van hun 60-jarige huwelijk.


De twee echtelieden ontmoetten elkaar op dansles in Woerden en vestigden zich na hun huwelijk in Kockengen, de geboorteplaats van mevrouw Van Breukelen. Het jonge stel betrok in het dorp een huurhuis, direct naast het ouderlijk huis van mevrouw. Daarna verhuisden ze naar een huis in een nieuwbouwwijk van Kockengen.  

Vrij
Toen het huis van de ouders van de heer Van Breukelen op de Leidsestraatweg in Harmelen vrij kwam, wilden ze daar graag wonen. Het huis werd opgeknapt, en uitgebreid waarna ze er vele jaren met plezier woonden. Tegenwoordig wonen ze ‘op het dorp’, in een woning langs de Kerkweg, waar ze aan drie kanten van het huis lekker buiten kunnen zitten.

De heer Van Breukelen begon ooit met werken bij autobusfabriek Den Oudsten in Woerden. Daarna stapte hij over naar carrosseriebedrijf Van Wiggen en later werkte hij bij de bussen en trams van Busmaatschappij West-Nederland in Nieuwegein. Tijdens zijn werk - en zeker na zijn pensioen - waren busreizen voor de heer en mevrouw Van Breukelen altijd een uitje. Tijdens die uitstapjes ontmoetten ze allerlei mensen. Ze maakten samen ook verre reizen, naar onder andere Israël en Zuid-Afrika. 

Mevrouw Van Breukelen runde het huishouden en zorgde altijd voor veel en lekker eten. Veel kwam van de eigen groentetuin. Zij heeft veel van haar hobby’s aan de kinderen doorgegeven. Ook samen puzzels oplossen hebben de kinderen en kleinkinderen gewaardeerd.

Verbanddozen
Namens de EHBO-vereniging in Harmelen controleerde de heer Van Breukelen altijd de verbanddozen bij scholen en bedrijven in de regio. Nu helpt hij bij de Sleutelclub in Kamerik. Verder is hij druk met de groentetuin en de grote tuin rond hun huis. Mevrouw Van Breukelen geniet dagelijks van de bloementuin.

Samen kregen zij drie kinderen die weer hebben gezorgd voor zes kleinkinderen. Het geheim van hun 60-jarig huwelijk? Genieten van elkaar, van de kinderen en zeker van de kleinkinderen. En veel uitjes doen met elkaar.  

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten