• Entree van stadscamping Batenstein.
• Entree van stadscamping Batenstein. Foto: archief

Stadscamping Batenstein niet langer te koop

Nieuws 3.318 keer gelezen

WOERDEN • Camping Batenstein in Woerden is na een jaar uit de verkoop gehaald. Eigenaar Holiday.com heeft het personeelsprobleem opgelost en wil de stadscamping toch graag behouden. 

Lange tijd was het een raadsel wie de nieuwe eigenaar zou worden, maar deze week is er duidelijkheid gekomen. Jochen Sandberg van Holliday.com laat weten één dezer dagen de camping uit de verkoop te halen. “In oktober, toen die in de verkoop ging, was het ontzettend lastig om personeel te krijgen. Als organisatie moet je dan keuzes maken. Woerden ligt voor onze parken behoorlijk uit de slinger waardoor je op zo’n moment beslissingen moet nemen.” 

Veluwe
Ondanks dat de camping lange tijd in de verkoop stond, is Sandberg erg gecharmeerd van het park. “Dit is de enige stadscamping die we hebben. Het ligt echt in de ‘bewoonde wereld’. De andere parken liggen onder meer op de Veluwe en dat is dan toch anders. Daarnaast is het ook nog eens een ontzettend goed bezocht park. Veel mensen hebben een seizoensplek wat het echt hun plekkie maakt.” De camping, die 110 plaatsen telt, trekt niet alleen locals aan. “Het is grappig, want er komen zelfs buitenlandse toeristen op af. Mensen bezoeken dan de stad Woerden en de camping ligt dan geweldig dichtbij.” 

Dat het park na zo’n elf maanden niet verkocht is, betekent niet dat er geen interesse voor was. “We hebben met verschillende partijen om de tafel gezeten. De details kan ik hier niet over vertellen. Wel kan ik zeggen dat wij het belang van de gast erg hoog hebben staan. Verschillende zijn hierdoor afgevallen.” Holiday.com heeft de grond van de camping tot 2050 gepacht van de gemeente Woerden. Als het aan de eigenaar ligt, blijft de camping zeker tot die tijd onder hun hoede. “Wij hebben absoluut geen interesse om het nog te verkopen. Daar is voor ons geen enkele reden voor.”

Bram Immerzeel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk Nieuws 30 nov., 13:51
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Jiwa Nieuws 29 nov., 16:07
Afbeelding
Eerste roman van Marleen Mentink uit Woerden: 'Verborgen verdriet' Nieuws 29 nov., 16:05
Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50