• Sportlust '46 zorgde voor een grote verrassing door Quick Boys te verslaan in Katwijk.
• Sportlust '46 zorgde voor een grote verrassing door Quick Boys te verslaan in Katwijk. Foto: Arie Verhagen

Geweldige stunt Sportlust ‘46 in bekertoernooi

Sport 1.513 keer gelezen

WOERDEN • Sportlust ’46 zorgde dinsdagavond in de laatste kwalificatieronde voor de KNVB-Beker voor een daverende verrassing door met 1-2 te winnen van tweededivisionist Quick Boys uit Katwijk

Het feest kon losbarsten toen Mo Bendadi in minuut 95 de bal tegen de touwen wist te koppen. Op een puntgave voorzet van de uitstekend spelende Wessel Meiring, twijfelde de spelmaker geen moment. Met de zijkant van het hoofd raken en vervolgens met een buikschuiver richting de hoekvlag om onder zijn medespelers bedolven te worden. 

Boost
Trainer Jochem Twisker aanschouwde de vreugdetaferelen tijdens de wedstrijd en na afloop met een tevreden blik. “Het is toch mooi dat ze zich zo belonen? Dit geeft natuurlijk een boost.” Een ‘gestolen’ overwinning was het volgens Twisker allerminst. “We stonden alleen in de laatste twintig minuten onder druk, maar hebben in die fase ook geen kans weggeven. Ik denk niet dat Quick Boys (de nummer 3 van de tweede klasse) heel geweldig speelde, maar dit geeft wel ruimte voor de competitie.”

Hij zag in de eerste helft dat kleine foutjes op dit niveau direct worden afgestraft. Zo kon middenvelder Bram Franken de Katwijkers op een voorsprong zetten. In de tweede helft stelde Ahmad Abdallah al Mahdi orde op zaken door vanaf de punt zestien de bal genadeloos in de winkelhaak te schieten. Na vijf minuten blessuretijd sloeg invaller Mo Bendadi toe met een kopbal. 

Koker
Vrijdagavond gaan de Woerdenaren dus mee de koker in voor de eerste ronde van het landelijke bekertoernooi. “Laat die tegenstander maar niet te mooi zijn”, zegt Twisker. “Voor de club is zo’n thuiswedstrijd wel erg mooi natuurlijk, maar je wil er namelijk ook niet te hard af.”

Nik Mandemakers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opnieuw ongeluk op Limesbrug in Woerden 112 7 uur geleden
Afbeelding
Sint-actie Stadshart Woerden levert ruim 5 duizend euro op Algemeen 8 dec, 16:18
Afbeelding
Silent disco keert terug bij El Rey in Woerden zakelijk 8 dec, 16:15
Afbeelding
3FM-dj’s gaan spelen in de Speelfabriek in Woerden Algemeen 8 dec, 15:34
Afbeelding
Kapel Weddesteyn in Woerden aangewezen als gemeentelijk monument Algemeen 7 dec, 16:32
Afbeelding
Dorpsplatform: ‘Harmelen is het zat’ Algemeen 7 dec, 16:30
Afbeelding
Meer Bomen Nu oogst zaailingen in Woerdens Brediuspark Algemeen 7 dec, 16:25
Afbeelding
Na twee dagen actie genoeg geld voor AED in de straat Algemeen 7 dec, 16:22