• De nieuwe keeper van SCH '44: Fabian van Jaarsveld.
• De nieuwe keeper van SCH '44: Fabian van Jaarsveld. Foto: Thomas Sohilait

Nieuw gezicht op doel bij SCH ‘44

Sport 2.029 keer gelezen

HARMELEN • Dit jaar staat bij SCH ’44 een nieuw gezicht op doel. Fabian van Jaarsveld heeft de plek van de vertrokken Nick Mansveld ingenomen.

Het is voor hem nog wel even wennen, maar plezier ervaart Van Jaarsveld wel weer in het zijn van doelman.  Na jarenlang bij Sportlust ’46 in het eerste elftal gekeept te hebben was het op een gegeven moment wel mooi geweest. Jarenlang moest hij knokken voor een basisplaats en uiteindelijk veroverde hij die ook, om hem vervolgens weer kwijt te raken onder Patrick Loenen. 

Van Jaarsveld besloot te stoppen met keepen en ging lekker wedstrijden in het tweede elftal van SCH ’44 spelen. “Als keeper, maar ook als middenvelder of centrale verdediger”, vertelt hij. Totdat Nick Mansveld bekend maakte de Harmelenaren te verlaten en met SC Woerden in de derde klasse te gaan voetballen. Nils Peters twijfelde geen moment en vroeg aan Van Jaarsveld of hij niet nog eens in een eerste elftal wilde keepen. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik ken hem al lang. Oorspronkelijk kom ik uit Harmelen en heb ik ook met hem gespeeld bij Sportlust ’46. Ik kon dan ook geen nee zeggen.” 

Waardig opvolger
Met Van Jaarsveld op doel heeft SCH ’44 een waardig opvolger voor Mansveld, maar qua resultaten verloopt het vooralsnog stroef. Gewonnen werd van Stolwijk, maar tegen Rohda ’76 en VEP werd puntverlies geleden. “Dat was onnodig. We hadden eigenlijk wel meer verdiend dan die gelijke spelletjes. Ik kan ook nog vooruitgang boeken om weer op mijn oude niveau te komen. Ik heb natuurlijk vier jaar geen keeperstraining gehad. Dan ga je toch wat scherpte missen. Vooraf denk je misschien dat het wel meevalt wat betreft scherpte, maar als je dan tussen de jongens op de training staat, merk je wel dat je er even uit bent geweest. Die keeperstraining helpt dan inderdaad wel.”

Met zijn ervaringen bij Sportlust ’46 kan hij de defensie bij de Harmelenaren beter neerzetten. “Dat probeer ik, want keepen is toch ook het voorkomen van problemen. Als jongens niet altijd hebben meegekregen dat een trainer nog gedetailleerd aangeeft dat wanneer bijvoorbeeld poppetje A de bal heeft poppetje B dan moet kantelen kan je af en toe tegen een verrassing aanlopen. Een tegengoal is daarvan dan natuurlijk de meest vervelende”, aldus de sluitpost. “Maar inderdaad er is nog altijd geen man overboord en de afspraken worden voor iedereen steeds duidelijker”, spreekt hij zijn vertrouwen uit.

Nik Mandemakers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Naast het criterium is er ook een fiets- en toertocht door het Groene Hart.
Zevende editie Ronde van Woerden Nieuws 26 mrt, 20:41
• De oversteek bij de kruising Polanerbaan met de Stationsweg is een knelpunt als het gaat om de verkeersveiligheid.
Woerden wil veiliger fietsroutes van en naar dorpen Nieuws 26 mrt, 20:26
• In een benedenwoning aan de Rembrandtlaan heeft dinsdagochtend brand gewoed.
Brand in appartement van portiekflat in Woerden 112 26 mrt, 08:51
• Niels de Jong in de nieuwe winkel van Natuurlijk Bloemen.
Natuurlijk Bloemen opent op Molenvliet nieuwe winkel ingezonden 26 mrt, 08:51
Afbeelding
Woerden zet gebiedsproces over plaatsing windmolens bij Harmelen 'gewoon' door Nieuws 25 mrt, 19:09
• Marja (links) van Recovery Divers dook in het water van de haven in Woerden en wist de autosleutel van Jetty te vinden.
Recovery Divers schieten te hulp in haven Woerden video 25 mrt, 18:59
• Derde doelpunt van Siveo.
Siveo knokt zich terug en wint van Gouda Sport 24 mrt, 17:25
Afbeelding
Jongeren proberen in kraan te klimmen op Woerdense bouwplaats 112 24 mrt, 17:13