• Jaffar Ahmidout (rechts) kon niet voorkomen dat VV Kamerik zaterdag thuis een flinke draai om de oren kreeg van NSV '46. De uitslag was 1-9.
• Jaffar Ahmidout (rechts) kon niet voorkomen dat VV Kamerik zaterdag thuis een flinke draai om de oren kreeg van NSV '46. De uitslag was 1-9. Foto: Thomas Sohilait

Aanwinst ‘van de buitencategorie’ voor Kamerik

Sport 2.221 keer gelezen

KAMERIK • Afgelopen zomer pronkte op de lijst met overschrijvingen plotseling de naam van Jaffar Ahmidout. De aanvaller toog in het kielzog van trainer Yoni Sahertian af naar Kamerik. Maar waarom ruilde de inwoner van Amersfoort CVV Vriendenschaar in voor de vijfdeklasser?

Gehoord had Ahmidout nog nooit van het dorp Kamerik. Voor de schoonheid van het dorp of de gezelligheid van de club viel hij dus niet. Zoals wel vaker met overschrijvingen verliep dit ‘via-via’. De broer van Yoni Sahertian kende Ahmidout en zo werd de trainer van de plaatselijke VV Kamerik getipt over de beschikbaarheid van de ervaren spits. “Het is nog wel even rijden naar Kamerik, maar ik heb voorlopig nog niets te klagen over het verkeer”, vertelt Ahmidout. “Omdat we om half acht al trainen is het soms wel haasten, maar voorlopig kan ik het rijden in de avondspits nog omzeilen.”

Aanvalsleider
Voor Kamerikse begrippen is Ahmidout een aanwinst van de buitencategorie. Na het stoppen van Jelle Das heeft de club immers nooit echt meer een aanvalsleider gehad die het elftal op sleeptouw nam. Een rol die nu dus voor Ahmidout is weggelegd. Hij kwam in het verleden al op elk amateurniveau uit bij onder meer FC Lienden en SV Spakenburg. In Duitsland voetbalde hij voor Westfalia Anholt en dus mag er iets van de spits verwacht worden.

“Mensen vragen ook wel eens waarom ik in de vijfde klasse ga voetballen. Met CVV Vriendenschaar speelden we in de tweede klasse. Ik wil alleen alles winnen en ik denk dat ik een bijdrage kan leveren aan deze groep spelers die graag weer naar de vierde klasse willen. Ik vind het leuk om met die gasten te trainen, dan boeit het mij niet dat dit op het niveau van de vijfde klasse is. Als ik plezier in het spel heb dan ben ik tevreden. Soms moet je een stapje terug doen om er weer een aantal vooruit te kunnen zetten.”

Leuk team
In de voorbereiding liet Ahmidout al zien een aanwinst te zijn voor de ploeg uit Kamerik. Iets dat ook Pieter Ooms als trainer van VV Linschoten al aangaf toen hij VV Kamerik in de beker trof. “Het scoren lukt wel, maar dit zijn voorlopig nog maar oefenwedstrijden geweest. Nu gaan we er volledig voor in de competitie. Of ik uiteindelijk hetgeen ben dat VV Kamerik vorig jaar nog mistte dat weet ik niet. Er staat in ieder geval een leuk team met een goede trainer. Ik kan daarbij mijn doelpunten wel meepikken.”

Nik Mandemakers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Sinterklaas op bezoek in Kamerik Nieuws 26 nov., 16:40
Afbeelding
Scooterbestuurder gaat ervandoor na botsing met fietsster 112 26 nov., 12:13
Afbeelding
Startschot van jaarlijkse kerstboomverkoop; eerste boom naar Oekraïense vluchtelingen Nieuws 24 nov., 17:34
Afbeelding
Sluiting dreigt voor kringloopwinkel in Woerden Nieuws 24 nov., 16:50
Afbeelding
Sluis zit landelijke intocht Sinterklaas in de weg Nieuws 24 nov., 15:38
Afbeelding
Nieuw paar schoenen voor 262 Woerdense kinderen Nieuws 24 nov., 10:22
Afbeelding
Tweede doel '24 uur van Woerden' bekendgemaakt Nieuws 24 nov., 09:38
Afbeelding
Zesde keer Wereldlichtjesdag in Woerden Nieuws 23 nov., 14:57