• Michael Busscher in actie tijdens een darttoernooi.
• Michael Busscher in actie tijdens een darttoernooi. Foto: aangeleverd

Michael Busscher pakt dartpijlen weer op

Sport 2.289 keer gelezen

WOERDEN • Michael Busscher uit Woerden stopte vrij onverwachts met darten, maar besloot onlangs toch weer een dartpijlen op te pakken. 

Ten tijde van de coronaperiode verschoven de interesses van Busscher. Hij stopte met de dartsport en ging op zaterdagen weer lekker voetballen. Het plezier in het darten heeft de Woerdenaar hervonden en dus gaat hij het komende jaar de nodige toernooien af om aan zijn ranking te werken.  

Als Busscher al even aan het praten is, vertelt hij wat hij altijd geleerd heeft. Doe vooral waar je goed in bent. Ondanks dat hij het fantastisch vond om op zaterdagmiddag tegen een bal aan te trappen, kon hij ook wel concluderen dat zijn talent daar niet in te vinden is. Bij de veteranen van het Nieuwerbrugse Rijnstreek speelde hij op bedenkelijk niveau, terwijl hij vlak voor de coronaperiode zich bijna voor het wereldkampioenschap darten had geplaats. Een contrast dat schril bij elkaar afsteekt.

Andere dingen
“Ik heb het plezier weer helemaal hervonden. Voor een jaar of twee hadden andere dingen prioriteit voor mij, maar nadat ik weer een paar wedstrijden speelde ging het weer redelijk goed”, aldus de Woerdenaar die vorige week zijn weer zijn eerste rankingtoernooi voor de Nederlandse ranglijst gooide. Daar verloor hij van Dennie Olde Kalter. “Zeker een meer dan goede speler, maar ik had wel kansen hoor”, vertelt Busscher. Zo schetst hij een moment waarop hij 136 na twee keer een gescoorde triple 20 niet uitgegooid kreeg. Dat soort momenten worden op dat niveau keihard afgestraft. “Het was zonde, maar ik weet weer zeker dat ik het niveau heb. Ik ben pas sinds een week of drie weer serieus bezig. Deze gasten ga ik vanzelf weer verslaan.”

Het plezier keerde voor de dertiger terug toen hij zich op recreatief niveau weer eens in competitieverband liet gelden. Het ging zo goed dat hij zin kreeg om de pijlen op te pakken. Daarbij kon hij ook weer terugkeren bij Bosgenoegen in Ermelo waar hij al eerder in competitieverband op het hoogste niveau van Nederland gooide. “Ik wil nu zoveel mogelijk toernooien af zodat ik het vertrouwen terug kan krijgen. Het WK bij de WDF zou een mooi streven zijn”, aldus Busscher die daarvoor eind deze maand op de Dutch Open zijn eerste punten kan scoren. “Het komende jaar wil ik vooral zoveel mogelijk winnen en als het mee zit een paar mooie titels pakken.”

Nik Mandemakers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De politie is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in de omgeving van de school.
Futura College in Woerden dicht na online bedreiging Nieuws 29 feb, 13:38
• Eén van de eerste scènes met in het midden Jessica Corbijn.
Sterallures speelt Legally Blonde in theater Het Klooster Nieuws 29 feb, 12:12
• Uitreiking gids aan wethouder Mariëtte Pennarts.
Nieuwe activiteitengids voor 55+'ers uit de gemeente Woerden Nieuws 29 feb, 12:07
• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 29 feb, 12:05
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 29 feb, 11:55
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 29 feb, 11:49
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05