• Marleen van Strien (midden) en Patricia van Hall (rechts) van Stadshart Woerden.
• Marleen van Strien (midden) en Patricia van Hall (rechts) van Stadshart Woerden. Foto: aangeleverd

Campagne rond ‘Koning Snert’ valt in de prijzen

Algemeen 1.190 keer gelezen

WOERDEN • De campagne van Stadshart Woerden rond het boek ‘Koning Snert’ heeft donderdag de landelijke KERN Creativity Award gewonnen. 

De campagne was met vier andere creatieve projecten - allemaal bedoeld om winkelcentra in binnensteden op de kaart te zetten - genomineerd voor de prijs. De jury noemde de campagne een schot in de roos, ‘met veel mogelijkheden voor een spannend vervolg.’ 

Verliefd
Voor de campagne maakten de makers gebruik van het boek ‘Koning Snert’ van de Woerdense kinderboekenschrijfster Tosca Menten. “Wij geloven dat het begint met het verliefd laten worden van de inwoners op Woerden”, schrijft Marleen Strien van Stadshart Woerden. “En hoe kun je kinderen nu beter verliefd laten worden op de verhalen van hun stad met een speciaal voor hen geschreven kinderboek.”

In ‘Koning Snert’ worden lezers op een luchtige manier meegenomen op een spannende ontdekkingstocht door de gemeente. Zij kunnen de verhalen van hun stad vol trots doorvertellen aan anderen. Strien: “Het is een hilarisch, maf, gek boek. En echt, soms wist ik nou niet of ik het moest geloven of niet. Soms had ik zoiets van dit is toch té vreemd…. kijk ik op Google… is het waar.”

Het boek wordt door makelaars cadeau gedaan aan nieuwe inwoners van de stad en door de gemeente gegeven aan pasgeborenen. Ook ligt ‘Koning Snert in meer dan 600 bibliotheken in heel Nederland. Leerlingen van groep 5 t/m 8 van alle basisscholen in Woerden hebben het boek gekregen. 

Woerden 650
Een deel van de verkoop van het boek komt ten goede aan de festiviteiten die worden georganiseerd in het kader van Woerden 650. Om Woerden als aantrekkelijke stad om te wonen en te leven nog verder op de kaart te zetten.

De KERN Creativity Awards worden sinds 2010 uitgereikt door KERN en zijn een jaarlijkse bekroning voor de meest innovatieve, inspirerende en effectieve marketinginspanningen voor een winkelgebied. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstmarkt in Woerdense Bekenlaan als herdenking, 'omdat we Abbo zo missen' Nieuws 7 dec., 16:07
Afbeelding
Zeven jaar cel geëist voor schietpartij in Woerdense woning Nieuws 6 dec., 16:32
Afbeelding
Gezocht: vrijwilligers met een hart voor dieren ingezonden 6 dec., 16:30
Afbeelding
Column Mirte Damen: Verandering Nieuws 6 dec., 15:22
Afbeelding
Parkeerregels voor Woerdense binnenstad vereenvoudigd Nieuws 5 dec., 20:10
Afbeelding
Woerdense wethouder Ad de Regt stopt ermee, werk fysiek te zwaar Nieuws 5 dec., 19:48
Afbeelding
Koor Bravour treedt op tijdens 48e Steinhagener Weihnachtsmarkt Nieuws 5 dec., 09:44
Afbeelding
Veegwagen schiet tegen vangrail A12 bij Harmelen 112 5 dec., 09:26