VV Linschoten wist op ld SC Woerden met 1-0 te verslaan.
VV Linschoten wist op ld SC Woerden met 1-0 te verslaan. Foto: Chris Gottenbos

Linschoten klopt Woerden in slotfase

Sport 763 keer gelezen

LINSCHOTEN • Linschoten kwam in de derby tegen SC Woerden als winnaar uit de strijd. Terwijl iedereen al genoegen nam met een doelpuntloos gelijkspel kopte Sam da Cruz in de 87ste minuut raak.

Linschoten is - na een dramatische start - weer een stap dichterbij directe handhaving. Onder leiding van Ed de Jong, die in de winterstop Frank Spermon als trainer afloste, hebben de Linschotenaren een fraaie reeks neergezet. Van een directe degradatieplek is geen sprake meer. Linschoten staat net als Woerden op een nacompetitiepositie, maar beide clubs kunnen het vege lijf nog redden.

Jubileumwedstrijd
Linschoten-voorzitter Piet de Bruin wil niks weten van een afdaling naar de vijfde klasse. ,”Dit jaar vieren we ons 50-jarig bestaan op zaterdag 8 juni. Op die dag staat onder meer een jubileumwedstrijd gepland tussen onze hoofdmacht en het kampioenselftal uit 2004. Voor nacompetitievoetbal is dan geen plaats. Ik ben net zo lang lid als de vereniging oud is. Ik begon als speler, daarna werd ik trainer en bestuurslid. De voorzittershamer hanteer ik nu voor de derde keer. Als interim is dit wel mijn laatste kunstje voor Linschoten, want aan het einde van dit jaar neem ik echt afscheid.”

SC Woerden moet een tweede degradatie op rij zien te voorkomen. Een zware taak voor Martijn Verkerk, die in oktober vorig jaar het stokje overnam van Mike Doornkamp, die op eigen verzoek een stap terug deed. In die onrustige periode bleven de punten uit en ergerden spelers zich in het veld. “Uiteindelijk is een overwinning het beste medicijn om de weg omhoog weer te vinden”, aldus Verkerk, die baalde van het verlies. “In de slotfase kregen wij de overhand en was het wachten op een goal voor ons. Uit het niets viel die treffer echter aan de andere kant.”

Gelukkigste heeft gewonnen
“Ik moet toegeven dat de gelukkigste heeft gewonnen”, biechtte Ed de Jong op. “Ik heb er na de winterstop een vaste manier van spelen in geslepen. Die is succesvol, want we wonnen zeven van de negen wedstrijden onder mijn leiding. We trainen veel op hoekschoppen en dat onze winnende treffer daaruit valt, verbaast me niet. We weten wat we moeten doen in het veld en geven weinig weg. Woerden stelde zich in op ons en dan ontstaat er zo’n rommelige wedstrijd. Ik vind het bijzonder dat wij van grote clubs als VEP en Woerden kunnen winnen.”

Woerden speelde tot 2017 als eersteklasser in het zondagvoetbal. Aimee Bovenkamp maakte die succesvolle jaren mee. “Er werden toen spelers met veel kwaliteiten van buitenaf aangetrokken”, vertelde Bovenkamp na afloop. “Na de overstap naar het zaterdagvoetbal, waar we in de vierde klasse begonnen, doen we het met eigen spelers. Momenteel staat er een jong elftal binnen de lijnen, dat nog moet groeien. Het komt op termijn wel goed met Woerden.” 

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bart Somers bij het stalen sculptuur 'In het hoofd van je moeder'.
Stalen sculptuur in tuin Woerdense Petruskerk Nieuws 26 apr, 12:46
• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 26 apr, 11:57
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00