VV Linschoten wist op ld SC Woerden met 1-0 te verslaan.
VV Linschoten wist op ld SC Woerden met 1-0 te verslaan. Foto: Chris Gottenbos

Linschoten klopt Woerden in slotfase

Sport 918 keer gelezen

LINSCHOTEN • Linschoten kwam in de derby tegen SC Woerden als winnaar uit de strijd. Terwijl iedereen al genoegen nam met een doelpuntloos gelijkspel kopte Sam da Cruz in de 87ste minuut raak.

Linschoten is - na een dramatische start - weer een stap dichterbij directe handhaving. Onder leiding van Ed de Jong, die in de winterstop Frank Spermon als trainer afloste, hebben de Linschotenaren een fraaie reeks neergezet. Van een directe degradatieplek is geen sprake meer. Linschoten staat net als Woerden op een nacompetitiepositie, maar beide clubs kunnen het vege lijf nog redden.

Jubileumwedstrijd
Linschoten-voorzitter Piet de Bruin wil niks weten van een afdaling naar de vijfde klasse. ,”Dit jaar vieren we ons 50-jarig bestaan op zaterdag 8 juni. Op die dag staat onder meer een jubileumwedstrijd gepland tussen onze hoofdmacht en het kampioenselftal uit 2004. Voor nacompetitievoetbal is dan geen plaats. Ik ben net zo lang lid als de vereniging oud is. Ik begon als speler, daarna werd ik trainer en bestuurslid. De voorzittershamer hanteer ik nu voor de derde keer. Als interim is dit wel mijn laatste kunstje voor Linschoten, want aan het einde van dit jaar neem ik echt afscheid.”

SC Woerden moet een tweede degradatie op rij zien te voorkomen. Een zware taak voor Martijn Verkerk, die in oktober vorig jaar het stokje overnam van Mike Doornkamp, die op eigen verzoek een stap terug deed. In die onrustige periode bleven de punten uit en ergerden spelers zich in het veld. “Uiteindelijk is een overwinning het beste medicijn om de weg omhoog weer te vinden”, aldus Verkerk, die baalde van het verlies. “In de slotfase kregen wij de overhand en was het wachten op een goal voor ons. Uit het niets viel die treffer echter aan de andere kant.”

Gelukkigste heeft gewonnen
“Ik moet toegeven dat de gelukkigste heeft gewonnen”, biechtte Ed de Jong op. “Ik heb er na de winterstop een vaste manier van spelen in geslepen. Die is succesvol, want we wonnen zeven van de negen wedstrijden onder mijn leiding. We trainen veel op hoekschoppen en dat onze winnende treffer daaruit valt, verbaast me niet. We weten wat we moeten doen in het veld en geven weinig weg. Woerden stelde zich in op ons en dan ontstaat er zo’n rommelige wedstrijd. Ik vind het bijzonder dat wij van grote clubs als VEP en Woerden kunnen winnen.”

Woerden speelde tot 2017 als eersteklasser in het zondagvoetbal. Aimee Bovenkamp maakte die succesvolle jaren mee. “Er werden toen spelers met veel kwaliteiten van buitenaf aangetrokken”, vertelde Bovenkamp na afloop. “Na de overstap naar het zaterdagvoetbal, waar we in de vierde klasse begonnen, doen we het met eigen spelers. Momenteel staat er een jong elftal binnen de lijnen, dat nog moet groeien. Het komt op termijn wel goed met Woerden.” 

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Geflatteerde nederlaag voor SC Woerden Sport 28 mei, 14:49
• Dico Koppers in actie tijdens zijn laatste wedstrijd.
Dico Koppers neemt met dubbel gevoel afscheid: 'Ik stop met iets wat ik het liefst doe: voetballen' Sport 27 mei, 20:08
• Veilingmeester Jacques de Koning gaat de reuzengraskaas veilen.
Genoeg te beleven tijdens Nationale Graskaasdag in Woerdense binnenstad Nieuws 27 mei, 13:16
• Arjan Nihot van De Terugwinning tussen alle ingeleverde fietsen. Hij verwacht dat er de komende dagen nog meer bijkomen.
Inzameling van fietsen in Woerden overtreft alle verwachtingen Nieuws 27 mei, 13:14
• Telkens namen drie teams het tegen elkaar op.
Drakenbootrace in Woerdense Singel levert 2.500 euro op Nieuws 27 mei, 09:01
• Coby Franken en Hans de Jong organiseren een debatavond in De Speeldoos in Woerden.
'We zijn allemaal Woerdenaar, Nederlander èn Europeaan!' Nieuws 26 mei, 17:24
• Leerlingen van De Kring liepen vanaf hun school aan de Jan Steenstraat een rondje door de wijk.
Leerlingen De Kring houden lawaaioptocht in het Woerdense Schilderskwartier Nieuws 26 mei, 17:01
Afbeelding
Boom in brand in Woerdense achtertuin 112 26 mei, 13:44