• Start van de sportklasse.
• Start van de sportklasse. Foto: Chris Gottenbos

Ronde van Woerden: uitblinker Tim Nederlof met banddikte geklopt

Sport 574 keer gelezen

WOERDEN • Oud-Woerdenaar Tim Nederlof reed zondag in de Ronde van Woerden voor amateurs een slimme race, maar werd met banddikte geklopt door Utrechtenaar Arjan Pas, die met het ingaan van de laatste ronde demarreerde en zijn voorsprong op de streep nipt behield.

Nederlof, die opgroeide in Woerden, maar tegenwoordig in Hardenberg woont, komt uit een bekende wielerfamilie. Zijn vader Ab was net als diens tweelingbroer Jos en Piet, de oudste van het stel, een verdienstelijke renner. Zijn oom Gijs Nederlof uit Kamerik won in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw in binnen- en buitenland grote wedstrijden. In criteria noemde de concurrentie het kwartet de Daltons, door hun gewaagde manier van rijden. 

Tim Nederlof heeft het koersinzicht dus niet van een vreemde. Hij sprong attent mee met een kopgroep bestaande uit acht man. In de finale begonnen de voorste mannen elkaar aan te kijken, waardoor het tempo zakte. Een groepje van vier, dat de hele wedstrijd in achtervolging was, sloot aan. “Na ruim een uur koers zit iedereen er wel doorheen, dus ik besloot, nadat ik aanhaakte bij de eersten, erop en erover te gaan”, vertelde Arjan Pas na afloop. “Het leverde mijn eerste overwinning ooit in een nationale wedstrijd op.”

Familiedag
Tim Nederlof was wel content met zijn tweede plaats net voor Nederland amateurkampioen Robert de Jong. “Ik had graag gewonnen, maar miste de juiste scherpte. Als twintiger kon ik wedstrijden naar mijn hand zetten. Als 37-jarige lukt mij dat niet meer. We gaan er een gezellige familiedag bij een van mijn ooms van maken. Mijn vrouw en onze twee dochters zijn ook van de partij.”

Ook organisator Gerard Bouwman zag het sterk bezette podium met tevredenheid aan. De eigenaar van Bike Center, dat langs het 1.500 meter lange parkoers met start en finish op de Korenmolenlaan ligt op het Woerdense bedrijventerrein Middelland, had alles uit de kast gehaald om een geslaagd fietsevenement neer te zetten. “Na de drie nationale wedstrijden voor sportklassers, amateurs en nieuwelingen zijn er ‘s middags nog jeugdwedstrijden voor rennertjes uit de zeven jeugdcategorieën van het district Midden-Nederland. Er is een mooie toertocht uitgezet. Op de kortste routes kunnen deelnemers op gewone en elektrische fietsen hun kilometers maken. Voor de jeugd is er een behendigheidscircuit uitgezet. Er zijn terrassen geplaatst, waar de fietsers na hun inspanningen kunnen uitrusten. Voor elk wat wils dus.

De sportklassers beten het spits af op deze wielerdag. Ruben Tolkamp uit Aalten won met een kleine voorsprong. In het peloton finishten de clubrenners van WTC Woerden Ron Pieterse, André Looman en Thijs Ros. De afsluitende nieuwelingenkoers werd een prooi voor Caiden Jeurissen van de Jonge Renner.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bart Somers bij het stalen sculptuur 'In het hoofd van je moeder'.
Stalen sculptuur in tuin Woerdense Petruskerk Nieuws 26 apr, 12:46
• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 26 apr, 11:57
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00