Leden van Tafelronde 185 komen samen met burgemeester Victor Molkenboer het gemeentehuis binnen voor de overhandiging van de eerste kerstbomen.
Leden van Tafelronde 185 komen samen met burgemeester Victor Molkenboer het gemeentehuis binnen voor de overhandiging van de eerste kerstbomen. Foto: C) Paul van den Dungen Fotografie Woerden 06-26072660

Startschot van jaarlijkse kerstboomverkoop in Woerden

Algemeen 1.266 keer gelezen

WOERDEN • Leden van de Woerdense serviceclub Tafelronde 185 overhandigden maandagochtend in het gemeentehuis drie kerstbomen aan burgemeester Victor Molkenboer. De overhandiging is traditioneel het startschot van de jaarlijkse kerstboomverkoop voor twee goede doelen. 

Eén daarvan is de stichting ‘De vrienden van het Vogelpark Woerden’ die de welbekende volière in het Westdampark onderhoudt. De benodigde middelen worden veelal bijeengebracht door sponsoren. Daarnaast kan iedereen voor 25 euro per jaar ‘vriend’ worden van het vogelpark. 

Maar de zestig jaar oude volière moet dringend vernieuwd worden. De vogelverblijven zijn versleten en op sommige plaatsen kapot. Twee vrijwilligers die de vogels dagelijks verzorgen zijn al begonnen met de restauratie. Er is echter nog geen dekking gevonden voor de onkosten van vierduizend euro. “Het gaat hierbij alleen om materiaal, alle arbeid verzorgen wij gratis”, aldus stichtingvoorzitter en oud-raadslid Jaap van der Does. 

Niet-aangeboren hersenletsel
Het tweede goede doel dat gesteund wordt is het het Daan Theeuwes Centrum, een specialistisch revalidatiecentrum dat zich richt op jongeren tussen de 16 en 35 jaar met ernstig niet-aangeboren hersenletsel. De specialisten van het revalidatiecentrum bieden maatwerk in revalidatie. Om alles eruit te halen wat mogelijk is. En om de cliënten weer een positief zicht op hun toekomst te bieden, want de impact van plotselinge niet-aangeboren ernstige hersenschade op het leven van deze mensen is enorm.

De gemeente Woerden biedt het revalidatiecentrum kerstboom aan. “Een gebaar om waardering uit te spreken voor het goede werk dat zij doen voor jongeren”, verklaart burgemeester Victor Molkenboer. Met de opbrengst van de verkoop van de kerstbomen zal de Tafelronde Woerden het realiseren van een oefenzaal in het Daan Theeuwes Centrum ondersteunen. In deze zaal zal ‘Adaptive CrossFit’ aangeboden worden aan de revalidanten, een uitdagende en functionele vorm van fitness. .

Lagere opbrengst
Tafelronde 185 haalde in het verleden mooie bedragen op met de verkoop van kerstbomen. In het recordjaar 2020 was dat zo’n 12.500 euro en vorig jaar 10.703 euro. Voorzitter Jan van Vulpen verwacht dit jaar een lagere opbrengst voor de goede doelen. “Met het wegvallen van de sponsor voor de benodigde tent van waaruit we onze kerstbomen verkopen zijn we een flinke stap terug gegaan in de begroting. We hopen daarom volgend jaar een nieuwe sponsor voor een tent te vinden. Dat betekent gewoon meer geld voor goede doelen!”

Desalniettemin heeft de voorzitter vertrouwen in de verkoop. “We gaan ervoor om dit jaar hetzelfde aantal bomen te verkopen als vorig jaar. We hebben bewust de inflatie maar beperkt doorgerekend in de bomen. Dus kom de mooiste uitzoeken in ons kerstbomenbos!” De verkoop vond traditioneel plaats vanaf de eerste woensdag na 5 december. Maar dit jaar start de verkoop al voor Sinterklaasavond. Jan van Vulpen: “We vonden het een moeilijke discussie, want we hechten aan de Sinterklaastraditie. Maar steeds meer mensen willen de dag na Sint al de boom opzetten en kopen er één in het weekend ervoor. We zijn dit jaar dus zaterdag 3 en zondag 4 december ook al open.” 

Mensen kunnen een boom vooraf (online) bestellen en gratis thuis laten bezorgen in de gemeente Woerden, of ter plekke komen uitzoeken in de tent op de tijdelijke parkeerplaats schuin tegenover het winkelcentrum Snel en Polanen.

De verkoop van de ‘Goededoelenbomen’ is zaterdag 3 en zondag 4 december van 09.00 tot 16.00 uur, woensdag 7 en donderdag 8 december van 13.00 tot 20.00 uur en vrijdag 9 en zaterdag 10 december van 09.00 tot 20.00 uur. Online is de verkoop al geopend.

www.goededoelenboom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 14 uur geleden
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05