• De ijsbaan in Woerden.
• De ijsbaan in Woerden. Foto: Sylvia van Halm

IJsbaan op Kerkplein Woerden op 3 december open

Algemeen 1.506 keer gelezen

WOERDEN • Goed nieuws voor schaatsliefhebbers in Woerden: op zaterdagochtend 3 december gaat op het Kerkplein de Rotary-ijsbaan weer open.

Om 09.30 uur kan jong en oud rondjes schaatsen op een strakke ijsvloer. Bijna drieduizend basisschoolleerlingen komen tijdens schooluren gratis schaatsen. Ze worden begeleid door jongeren van het Kalsbeek College en het Minkema College, die op de ijsbaan hun maatschappelijke stage vervullen. ’s Avonds is de ijsbaan het decor voor de curlingcompetitie, die - heel bijzonder - in Woerden wordt gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Buiten schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor iedereen op hockey- of kunstschaatsen. Die schaatsen kunnen op de baan zelf ook worden gehuurd.

Verbinden
Met hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren is het de Rotaryclubs Woerden en Woerden Oude Rijn gelukt om - na twee coronajaren - weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. De baan is tot zondag 8 januari geopend. Doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd tot en met 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen, maar ook Woerdense generaties te verbinden: kinderen die er (met ouders of grootouders) komen schaatsen, jongeren die er hun maatschappelijke stage vervullen, Woerdenaren van alle leeftijden die zich in de curlingcompetitie storten en vrijwilligers die dat alles begeleiden.

Er zijn nog een paar plekken vrij voor wie met vrienden, familie of collega’s ‘vrij’ wil curlen. Ook aan de curlingcompetitie kunnen nog een paar teams meedoen. Op de website is te zien wanneer er nog plaats is. De kosten bedragen 50 euro per baan per uur. Tijdens de vrije curlingavonden zijn vrijwilligers van JCI Het Groene Hart aanwezig om speluitleg en aanwijzingen te geven.

Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram. Reserveren voor vrij curlen kan via: curling@ijsbaanwoerden.nl.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 14 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 14 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 14 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06