• Columnist Junior Brandenburg.
• Columnist Junior Brandenburg. Foto: Willem Jan Ritman

Column Junior Brandenburg: Koopavond

Algemeen 1.504 keer gelezen

Vanuit een overleg over de toekomst van onze binnenstad bleek recentelijk dat we te weinig oog hebben voor goed nieuws en kansen inzake het Stadshart.

We worden immers bedolven onder de narigheid van een verschrikkelijke oorlog, gierende inflatie, de energiecrisis en een opdoemende recessie. En dat terwijl er eigenlijk nog aangesterkt moet worden na Corona.

Lokaal is er daarnaast een uitdaging op het gebied van het relevant blijven voor consumenten. Er is behoorlijke leegstand en de meningen zijn, op zijn zachts gezegd, verdeeld over hoe je als centrum gastvrij bent. En wat moet je als consument met een overdaad aan sushi-zaken en herenkappers? Zijn we eindelijk een beetje af van de belwinkels, zit je met het volgende aan overmatige vulling waar weinigen op zitten te wachten.

Dus voor je het weet zie je dingen nog louter somber in als ondernemer en als consument. Maar dat somberen doet geen recht aan de realiteit, ondanks de uitdagingen.

We hebben nog immer een overvloed aan mooie evenementen van april tot en met oktober en er valt wel wat te halen en te genieten in het centrum. Een mooi middeleeuws stratenplan, aansprekende monumenten en leuke culturele instellingen. Maar bovenal een keur aan aansprekende winkels en horeca.

We weten ondanks het bovenstaande dat oude tijden niet zo maar zullen herleven. Kopen is immers voor een deels blijvend verhuisd naar internet. Maar er kan heus wel weer een beetje van de glorie herleven. Wie mist er niet de gezelligheid van de drukke vrijdagavond koopavonden? 

Oud voorzitter van het Stadshart, Richard Stouthart, heeft al lange tijd het idee om een grootse Woerdense vrijdagavond reünie te organiseren. Gewoon nog een keer weer door de drukte slenteren langs sfeervolle winkels in het donker, elkaar tegenkomen en spreken, flaneren en aansluitend drinken of dineren.

Noem mij nostalgisch of ouderwets, maar ik vind dat leuk. Vooral tijdens de feestdagen. Sfeervol snuffelen, ontdekken en dan toch dat leuke aparte cadeau vinden. Inspiratie opdoen en jezelf stiekem ook trakteren op iets leuks.

Ik hoor u denkend lezen, ja Brandenburg, lekker makkelijk (in je eigen straatje) praten. Voor een leuke koopavond of zondag heb je immers wel leuke winkels nodig die open zijn. Helemaal waar, maar laat dat nou net een kip en ei verhaal zijn. Ergens moet de omslag beginnen, dus nodig ik u graag uit, kom de koopavond mee helpen te herleven. Tot vrijdag!

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50
Afbeelding
Koor Bravour wint Battle of the Shanty's Nieuws 27 nov., 16:33
Afbeelding
Winst voor waterpolosters ZPC Woerden Sport 27 nov., 15:35
Afbeelding
Brand in appartementencomplex in Woerden 112 27 nov., 08:44