• Pat Winterdal, de nieuwe dirigent van Miracles.
• Pat Winterdal, de nieuwe dirigent van Miracles. Foto: aangeleverd

Nieuwe dirigent voor Woerdens gospelkoor Miracles

Algemeen 904 keer gelezen

WOERDEN • Na een zoektocht van ruim een jaar heeft het gospelkoor Miracles uit Woerden een nieuwe dirigent gevonden. Patricio (Pat) Winterdal gaat het koor begeleiden. 

Winterdal is een begenadigd muzikant. Hij is muziekdocent en speelt zelf drums, bas- en blaasinstrumenten. Hij heeft ruime ervaring met het spelen in (gospel)bands en het leiden van bands en koren. Voorzitter Riek Hospes van Miracles kijkt uit naar de samenwerking met Winterdal. “Pat is een geweldig muzikant en heeft de gedrevenheid en passie voor de gospelmuziek die bij het koor past.”

Basis
In het afgelopen jaar werkte Miracles met een aantal tijdelijke dirigenten. Op die manier bleef het koor repeteren en optreden. Met de komst van Winterdal als vaste dirigent is er weer een basis voor verdere groei van het koor en het repertoire.

Miracles is er na de covid periode in geslaagd de opgaande lijn van de afgelopen jaren weer op te pakken. In het najaar van 2022 is samengewerkt met een projectkoor. Er waren drie goed bezochte optredens in Woerden, Zegveld en Huizen die in totaal door meer dan duizend bezoekers werden bezocht. Ook werkte het koor mee aan de grote tentoonstelling over gospel in het Catharijneconvent in Utrecht. 

Groei aantal leden
De belangstelling voor gospel en de initiatieven van het koor hebben geleid tot een groei van het aantal leden. Het koor telt nu ruim veertig leden. En de belangstelling voor het koor en haar repertoire groeit verder: “Steeds vaker komen er maandagavond tijdens de repetitie in de Willem van Oranjeschool belangstellenden die blijven”, aldus Hospes.

In maart hield Miracles een succesvolle oliebollenactie. De verkoop van meer dan 8 duidend oliebollen maakt de vervanging van instrumenten mogelijk. In november van dit jaar heeft Miracles haar 25 jarig jubileumconcert gepland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Locoburgemeester Woerden bezoekt diamanten echtpaar Nieuws 28 sep., 12:44
Afbeelding
Tiende editie Woerdens Bockbier Festival Nieuws 27 sep., 17:05
Afbeelding
Provincie Utrecht vraagt weer aandacht voor lange remweg trams: meer dan 40 meter! Nieuws 27 sep., 16:25
Afbeelding
Column Mirte Damen: Nacht van Woerden Nieuws 27 sep., 14:48
Afbeelding
'Laat natuur op Woerdense bastions met rust' Nieuws 27 sep., 14:47
Afbeelding
Bankje voor 'wandelstad' Woerden Nieuws 27 sep., 14:46
Afbeelding
Meer fietsen gestolen in Harmelen 112 27 sep., 14:43
Afbeelding
Feestelijke finale Robs Kaastour op Kerkplein Woerden Nieuws 27 sep., 14:42