• Harrie Banken van fanfarekorps Excelsior kreeg vrijdag de steekspeld in zilver uitgereikt. Dit voor zijn inzet bij de Proms Concerten en Singelgrachtconcerten.
• Harrie Banken van fanfarekorps Excelsior kreeg vrijdag de steekspeld in zilver uitgereikt. Dit voor zijn inzet bij de Proms Concerten en Singelgrachtconcerten. Paul van den Dungen

Steekspeld in zilver voor Harrie Banken

Algemeen 1.130 keer gelezen

WOERDEN • Harrie Banken is vrijdag tijdens het Proms Concert van fanfarekorps Excelsior verrast met een gemeentelijke onderscheiding. Hij kreeg de steekspeld in zilver uit handen van burgemeester Victor Molkenboer. 

Banken is al vanaf het begin nauw betrokken bij de organisatie van het Proms Concert dat sinds het eind van de vorige eeuw om het jaar wordt gehouden. Eerst in de Dr. Dijkstrahal en later in de sporthal van het Minkema College. 

Voor de 20e jubileumversie van het Proms Concert - georganiseerd in samenwerking met Stichting Woerden 650 en Woerden Bruist - verzette Banken een hoop werk. Niet alleen regelde hij de complete organisatie, maar ook richtte hij een 100-koppig projectkoor op voor het concert. 

Nieuw talent
Vele lokale artiesten zijn door de jaren heen door de heer Banken benaderd met de vraag of zij samen met het fanfareorkest een concert wilden verzorgen. ‘Hij was altijd op zoek naar nieuw talent binnen Woerden om hen een podium te geven tijdens de concerten’, zo valt in een toelichting te lezen. ‘Dat zorgde voor mooie samenwerkingen op muzikaal gebied’.  

De gemeente noemt Banken ‘een echte organisator’ die altijd een gedetailleerd draaiboek maakt. ‘Hij legt zijn hele ziel en zaligheid in het zo goed mogelijk regelen van alle details zoals geluidsapparatuur regelen, belichting, podiumopbouw, zaalindeling, op- en afbouwploeg en contacten met allerlei instanties en personen. Daarnaast verzorgt hij ook nog het PR-gedeelte’. 

De laatste jaren is er naast het Proms Concert op initiatief van Banken ook het Singelgrachtconcert ontstaan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Waardering voor Woerdense supermarkt voor inzameling oud en vreemd geld Algemeen 30 jan, 08:55
Afbeelding
Knappe driepunter Siveo in en tegen Linschoten Sport 29 jan, 19:45
Afbeelding
Raad Woerden akkoord: er komen windmolens in Reijerscop Algemeen 27 jan, 17:34
Afbeelding
Sporters kunnen weer douchen in Kamerikse sporthal Algemeen 27 jan, 11:16
Afbeelding
Woerden krijgt nieuw (maar compacter) politiebureau Algemeen 26 jan, 17:38
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Verandering Algemeen 26 jan, 15:58
Afbeelding
Douchen mag niet meer in Kamerikse sporthal De Schulenburch Algemeen 26 jan, 15:46
Afbeelding
Aftrap Jeugdbrandweer De Waarden Algemeen 26 jan, 15:26