• Harrie Banken van fanfarekorps Excelsior kreeg vrijdag de steekspeld in zilver uitgereikt. Dit voor zijn inzet bij de Proms Concerten en Singelgrachtconcerten.
• Harrie Banken van fanfarekorps Excelsior kreeg vrijdag de steekspeld in zilver uitgereikt. Dit voor zijn inzet bij de Proms Concerten en Singelgrachtconcerten. Paul van den Dungen

Steekspeld in zilver voor Harrie Banken

Algemeen 1.225 keer gelezen

WOERDEN • Harrie Banken is vrijdag tijdens het Proms Concert van fanfarekorps Excelsior verrast met een gemeentelijke onderscheiding. Hij kreeg de steekspeld in zilver uit handen van burgemeester Victor Molkenboer. 

Banken is al vanaf het begin nauw betrokken bij de organisatie van het Proms Concert dat sinds het eind van de vorige eeuw om het jaar wordt gehouden. Eerst in de Dr. Dijkstrahal en later in de sporthal van het Minkema College. 

Voor de 20e jubileumversie van het Proms Concert - georganiseerd in samenwerking met Stichting Woerden 650 en Woerden Bruist - verzette Banken een hoop werk. Niet alleen regelde hij de complete organisatie, maar ook richtte hij een 100-koppig projectkoor op voor het concert. 

Nieuw talent
Vele lokale artiesten zijn door de jaren heen door de heer Banken benaderd met de vraag of zij samen met het fanfareorkest een concert wilden verzorgen. ‘Hij was altijd op zoek naar nieuw talent binnen Woerden om hen een podium te geven tijdens de concerten’, zo valt in een toelichting te lezen. ‘Dat zorgde voor mooie samenwerkingen op muzikaal gebied’.  

De gemeente noemt Banken ‘een echte organisator’ die altijd een gedetailleerd draaiboek maakt. ‘Hij legt zijn hele ziel en zaligheid in het zo goed mogelijk regelen van alle details zoals geluidsapparatuur regelen, belichting, podiumopbouw, zaalindeling, op- en afbouwploeg en contacten met allerlei instanties en personen. Daarnaast verzorgt hij ook nog het PR-gedeelte’. 

De laatste jaren is er naast het Proms Concert op initiatief van Banken ook het Singelgrachtconcert ontstaan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Een loopplank kan de otter al helpen Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Happy Fit 4U: het podium voor kinderen die anders zijn zakelijk 3 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond aan hoofd na val op Barwoutswaarder in Woerden 112 3 uur geleden
Afbeelding
Mobiele camera houdt omgeving Tulpstraat in de gaten 112 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt een speciaal thuis voor kat Bella Nieuws 1 jun., 14:09
Afbeelding
Leerlingen obs De Achtspong portretteren Tosca Menten Nieuws 1 jun., 13:51
Afbeelding
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in Harmelen 112 1 jun., 13:40
Afbeelding
Zonnige 37e editie Triathlon Woerden (foto's) Nieuws 30 mei, 14:10