• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet. Foto: Elvira Schenk

Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs

Nieuws 1.634 keer gelezen

WOERDEN • Speciaal voor vrouwen met een smalle beurs was er woensdag en donderdag in de Johan Frisoschool in Woerden de kledingbeurs ‘Tweedekansjes’. 

Op donderdagavond kwamen 27 vrouwen kleding uitzoeken. Sommige vrouwen deelden hun verhalen, zoals alleenstaande moeders met een baan die toch moeite hebben om financieel rond te komen. Of vrouwen die werkeloos zijn geraakt en daardoor in een compleet andere financiële situatie zijn beland. 

Wit jurkje
Twee oudere dames arriveren samen, waarbij één van hen binnenkort een bruiloft heeft. Met een glimlach en een prachtig wit jurkje in haar hand loopt ze over de beurs. “Straks denken ze nog dat ik de bruid ben”, grapt ze. Even verderop staat een jonge moeder met zwangerschapskleding. Een andere vrouw straalt van geluk omdat ze een gratis knipbeurt krijgt van een van de twee aanwezige kapsters. Er zijn ook nog twee dames die hun avond vrij hebben gehouden om nagels te lakken.

“Vrouwen zorgen eerst voor de kinderen, dan pas voor zichzelf,” vertelt Janneke van Vliet, drijvende kracht achter Tweedekansjes. Toen haar kinderen naar school gingen, had ze meer tijd om anderen te helpen. Omdat ze zelf veel van kleding houdt, kwam ze op het idee om een kledingbeurs te organiseren voor vrouwen die moeite hebben om rond te komen. 

Kaartje
Om de beurs mogelijk te maken, schakelde ze de hulp in van buurtverbinder Miranda Gerlag. En ze vroeg vrienden en collega’s om haar een handje te helpen. Uiteindelijk hielpen twintig vrijwilligers mee met het inzamelen van alle kleding. Die hangt deze avond aan kledingrekken zodat bezoekers de juiste kleding uit kunnen zoeken om te passen. De kleding is van goede kwaliteit en ziet er mooi uit. Bij sommige kledingstukken hangt zelfs nog het kaartje eraan. Na afloop krijgen alle bezoekers een gratis goodybag, met spullen die door lokale winkeliers beschikbaar zijn gesteld.

In het voorjaar van 2025 wil Janneke opnieuw een kledingbeurs organiseren. Maar daar is wel het een en ander voor nodig. Zo zoekt ze nog een opslaglocatie in de buurt van de Johan Frisoschool. En kledingrekken voor alle ingezamelde kledingstukken. “Kappers en visagisten die hun diensten gratis willen aanbieden, kunnen zich eveneens aanmelden”, zegt ze. Meer informatie via: miranda.gerlag@gro-up.nl.

Elvira Schenk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Geflatteerde nederlaag voor SC Woerden Sport 28 mei, 14:49
• Dico Koppers in actie tijdens zijn laatste wedstrijd.
Dico Koppers neemt met dubbel gevoel afscheid: 'Ik stop met iets wat ik het liefst doe: voetballen' Sport 27 mei, 20:08
• Veilingmeester Jacques de Koning gaat de reuzengraskaas veilen.
Genoeg te beleven tijdens Nationale Graskaasdag in Woerdense binnenstad Nieuws 27 mei, 13:16
• Arjan Nihot van De Terugwinning tussen alle ingeleverde fietsen. Hij verwacht dat er de komende dagen nog meer bijkomen.
Inzameling van fietsen in Woerden overtreft alle verwachtingen Nieuws 27 mei, 13:14
• Telkens namen drie teams het tegen elkaar op.
Drakenbootrace in Woerdense Singel levert 2.500 euro op Nieuws 27 mei, 09:01
• Coby Franken en Hans de Jong organiseren een debatavond in De Speeldoos in Woerden.
'We zijn allemaal Woerdenaar, Nederlander èn Europeaan!' Nieuws 26 mei, 17:24
• Leerlingen van De Kring liepen vanaf hun school aan de Jan Steenstraat een rondje door de wijk.
Leerlingen De Kring houden lawaaioptocht in het Woerdense Schilderskwartier Nieuws 26 mei, 17:01
Afbeelding
Boom in brand in Woerdense achtertuin 112 26 mei, 13:44