<p>&bull; Golfer Mats Markovits eindigde op een vijfde plaats. &nbsp; </p>

• Golfer Mats Markovits eindigde op een vijfde plaats.  

(Foto: aangeleverd)

Topprestatie Woerdense golfer Mats Markovits

  •   keer gelezen   Sport

WOERDEN • Mats Markovits behaalde begin deze maand een ongekend goed resultaat bij het Castanea Resort Championship in Duitsland. De 22-jarige golfer uit Woerden eindigde op een vijfde plaats in de eindstand.  


Markovits, die na de havo professional golfer is geworden, speelde dit jaar al op een behoorlijk niveau door meerdere toernooien PAR te spelen. Op dit laatste toernooi excelleerde hij naar een ongekende hoogte. Zo speelde hij op de eerste dag vier bogeys (één slag boven PAR), maar ook vier birdies (één slag onder PAR) waardoor hij op een 27e plaats afsloot. 

Op dag twee kwam hij na 18 holes op één slag onder PAR (-1) uit en steeg daardoor naar plaats 17. Na overleg via WhatsApp met zijn trainer, begon hij koel en beheerst aan de laatste dag. Markovits sloeg vijf birdies, één bogey en zelfs een eagle (twee slagen onder PAR) wat resulteerde in zes slagen onder PAR (-6) en een vijfde plaats in de eindstand. 

Olympische Spelen
Markovits is nu met zijn vriendin op vakantie en gaat daarna met zijn trainer een plan maken om de komende jaren te stijgen op de wereldranglijst van professioneel golfers. Ook gaat hij proberen zich in de toekomst te plaatsen voor de Olympische Spelen. De eerste toernooien staan eind maart, begin april weer op de kalender.

Markovits is geen onbekende naam in Woerden. Mats’ vader Miklos was in zijn tijd een groot tennistalent. De liefde voor de golfsport kreeg hij vooral mee van zijn opa die hem, totdat hij zijn rijbewijs had gehaald, begeleidde tijdens allerlei toernooien in Europa.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten