Afbeelding

Nipte zege korfballers SDO/Fiable

Sport 1.133 keer gelezen

KAMERIK • De korfballers van SDO/Fiable wonnen zaterdag hun tweede competitiewedstrijd. Tegen VEO uit Den Haag werd het 14-12.

VEO begon de wedstrijd scherper dan de ploeg uit Kamerik. Na vijf minuten spelen stond de thuisploeg met 0-3 achter. Na enkele malen om en om gescoord te hebben, stond het 3-6. Een reeks van drie doelpunten voor SDO/Fiable en slechts één tegendoelpunt zorgde voor een ruststand van 6-7.

Wissel
De tweede helft begon weer in het voordeel van VEO. De uitploeg stond als snel op een 7-10 voorsprong. Bij een stand van 8-10 wisten beide ploegen tien minuten niet meer te scoren. Er werd vanuit Kamerikse zijde sterk verdedigd. Bob van der Weide maakte plaats voor Mark Meijers en deze wissel pakte zeer goed uit. Zijn eerste twee schoten werden direct twee belangrijke doelpunten.

De stand was op dat moment 10-10. Beide partijen scoorden nog enkele keren waardoor de slotfase van de wedstrijd werd begonnen met een stand van 11-12. Met nog vier minuten te spelen verzilverde Mark Meijers ook zijn derde schot met een goal. Op een 12-12 tussenstand wist Jakko de Wit twee goals te maken. Deze laatste twee goals zorgde voor de eindstand van 14-12.

Aanstaande zaterdag speelt SDO/Fiable uit tegen OVVO uit Maarssen. 

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Woerdense auteur presenteert Thijs!, een boek over de gevangenenboot Nieuws 22 sep., 17:56
Afbeelding
Zakken dierenvoeding krijgen dankzij vrijwilligers Harmelens asiel tweede leven als boodschappentas Nieuws 22 sep., 17:56
Afbeelding
Hopen stro in brand in Harmelen 112 21 sep., 09:33
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: (Verkeers)bord Nieuws 20 sep., 15:46
Afbeelding
Gemeente Woerden stuurt jongeren vuurwerkbrief Nieuws 20 sep., 15:46
Afbeelding
Recycle Valley houdt opruimactie langs Oude en Leidsche Rijn: 'Uurtje prikken en je hebt zak vol zwerfvuil' Nieuws 20 sep., 15:43
Afbeelding
Stadscamping Batenstein niet langer te koop Nieuws 20 sep., 15:39
Afbeelding
Postume onderscheiding voor Woerdense Lily Franz Nieuws 20 sep., 15:39