• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Koeiemart en de Fluisteraar

Algemeen 842 keer gelezen

Lopend door de stad komt de geur van snert mij tegemoet. De blaadjes waaien over de grond. Ik zie de grauwe, grijze lucht en de kermisexploitanten die aan komen rijden. 

Mijn hoofd zit vol met mijmeringen en nostalgische gevoelens. Nostalgie die toch zaligmakend is, want denkend aan vroeger toen dat geluk nog heel gewoon was. Dat geluk heet voor de mensen in Woerden Koeiemart! Maar ook zeker de Nacht van Woerden. Nee, de Kiremko Nacht van Woerden, die nu de illegale Kiremko Nacht van Woerden geworden is.

In de Koeiemart-film wat nu een echt Koeiemart-journaal is geworden, heb ik in alle rust getracht dit neer te zetten. En die avond in het Westdampark (alweer 2 weken geleden) kwam zo dichtbij de echte. Wij zeiden ook allemaal: ‘het lijkt net echt’. Mijn dank gaat dan ook uit naar alle mensen en bedrijven die ons hielpen en met name: WTC Woerden. Wat een helden! Maar ook de brandweer die met hun duikers de veiligheids-check deden. Want in de film had iemand zijn waterfiets bij zich en dat helpt niet als je een veldrit aan het rijden bent. Dank aan Floortje Mackaij: je speelde de beste verliezer ooit! En ook dank aan de winnares Ellen van Dijk! Respect hoor dat je als wielrenster een veldrit wint. Jullie gaven alles. 

Film maken doe je samen en dat heb ik al eerder gezegd. Wij waren wederom gezegend met geweldige acteurs en crew! Met bloed, zweet en tranen hebben we dit gemaakt. 7 draaidagen was echt heel veel. Maar het is ons gelukt en wat hebben we gelachen. 

Wederom worden we overvallen door alle reacties. Komende woensdag zullen we met een kraampje voor bij Gineke en Ed (van Kesteren) staan. Hopelijk heeft Ed niet zo’n last van zijn arm? Want hij heb een snert-arm!  

Het kraampje hebben we gisteren besloten en op dit moment worden de nieuwe ansichtkaarten, posters en tasjes gemaakt. Maar we krijgen ook non-stop berichten met de vraag voor koeien-vlaggen. Wij verkopen deze artikelen zodat wij met onze stichting weer andere mooie dingen kunnen maken. 

Grote dank ook naar de boeren die ons met alle liefde hebben geholpen. We hebben in de finale laten zien hoe het vroeger ging. De boeren die lopend uit de dorpen naar de stad kwamen. En ja, het is geen Tik Tok filmpje, maar een echte film in de vorm van het journaal. Je moet er even voor gaan zitten.  

Dit jaar mag er gelukkig iets meer dan vorig jaar. We kunnen nu wel naar Wimpies Prijzen paleis, want hij staat er samen met de andere exploitanten. En zijn stem heeft hij terug gevonden. Die lag in zijn oliebollenkraam. Dus het wordt een klein beetje ouderwets dinsdagavond, woensdagochtend en ook donderdag dit jaar. Met een mini Koeiemart zonder koeien. 

Ik hoop dat de enige echte Koeien-fluisteraar een beetje aan het lachen is vanuit gene zijde. Want hij had een grote liefde voor het Groene Hart. Het was ook zeker zijn Koeiemart. Bram, je wordt enorm gemist. Maar in gedachten ben je bij velen aanwezig. Ik moest doorgeven van de koeien: Beppie, Klaartje en Saartje oftewel Trien, Trien en Marianne dat het loeigoed gaat met ze. 

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De politie is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in de omgeving van de school.
Futura College in Woerden dicht na online bedreiging Nieuws 29 feb, 13:38
• Eén van de eerste scènes met in het midden Jessica Corbijn.
Sterallures speelt Legally Blonde in theater Het Klooster Nieuws 29 feb, 12:12
• Uitreiking gids aan wethouder Mariëtte Pennarts.
Nieuwe activiteitengids voor 55+'ers uit de gemeente Woerden Nieuws 29 feb, 12:07
• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 29 feb, 12:05
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 29 feb, 11:55
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 29 feb, 11:49
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05