• Vrijwilliger Karin de Haas met katten Icey en Molly.
• Vrijwilliger Karin de Haas met katten Icey en Molly. Foto: PR

‘Een dag als deze is heel erg nodig’

Algemeen 1.780 keer gelezen

HARMELEN • De gezamenlijke open dag van dierenasiel Reijerscop en diergezondheidscentrum De Limes in Harmelen kon zaterdag rekenen op veel belangstelling.  

Tussen de 200 en 300 belangstellenden kwamen langs om bij beide organisaties een kijkje achter de schermen te nemen. Bij De Limes, een zelfstandige dierenartsenpraktijk met een laboratorium en operatiekamer, vertelden dierenartsen en veterinaire medewerkers over hun werk en de apparatuur.

Vrijwilligers
Aan de andere kant van het terrein aan de Overgang hoorden bezoekers meer over het werk van Stichting Dierenhulpverlening Woerden (en omstreken). “Onze stichting draait volledig op vrijwilligers”, vertelt bestuurslid Carmen Gopalrai. “We hebben er nu 280, maar kunnen nog best wat helpende handjes gebruiken. Je hoeft niet over specifieke kennis te beschikken. Alles valt te leren.”

De open dag stond in het teken van Wereld Dierendag 2022. Vooral voor de kleintjes was er genoeg te doen. Zo konden zij knuffelen met dieren en zich laten schminken. Verder was er een verkoop van poffertjes en suikerspinnen en betaalden bezoekers 1,50 euro voor koffie of thee. “Wij zijn als stichting volledig afhankelijk van donaties”, legt Golparai uit. “Een dag als deze is heel erg nodig om ons werk te kunnen blijven doen. Wat mooi is om te vertellen is dat Stichting DierenLot de opbrengst gaat verdubbelen.”

Dierenambulance
De stichting vangt niet alleen dieren op, maar helpt ook in geval van nood. “Als een dier zwervend of gewond is, rijdt onze dierenambulance uit voor hulp. Wij lappen ze hier weer op waarna we proberen de eigenaar te vinden. Als dat niet lukt, zoeken we een nieuw huis voor de dieren.”

In het asiel verblijven momenteel zo’n 50 konijnen, 22 poezen en katten en twee honden. Het is volgens Gopalrai niet zo dat die na de open dag allemaal een nieuwe eigenaar hebben. “Veel bezoekers komen inderdaad langs om kennis te maken met onze dieren. Wij willen echter voorkomen dat zij in een impuls een dier aanschaffen, want de zorg voor een hond, kat of konijn kost veel tijd, geduld en soms ook geld. Dus vragen wij mensen om goed na te denken voordat ze een beslissing nemen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bart Somers bij het stalen sculptuur 'In het hoofd van je moeder'.
Stalen sculptuur in tuin Woerdense Petruskerk Nieuws 26 apr, 12:46
• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 26 apr, 11:57
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00