Afbeelding

Met cursus probeert Woerden eenzaamheid aan te pakken

Algemeen 937 keer gelezen

WOERDEN • Er komt in Woerden een nieuwe aanpak tegen eenzaamheid. Via de cursus Creatief Leven werken deelnemers aan nieuwe inzichten.

Wie interesse heeft kan woensdag 1 februari tijdens een informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Plint vrijblijvend kennismaken met de trainers. De cursus is bedoeld voor iedereen, want eenzaamheid treft meer mensen dan alleen ouderen. Denk bijvoorbeeld ook aan jongeren die gaan studeren en verhuizen naar een andere stad, mensen die zonder werk komen te zitten, gaan scheiden, een dierbare verliezen of op hun gezondheid moeten inleveren. Maar ook positieve gebeurtenissen zoals het krijgen van een baby, een nieuwe baan of verhuizing kunnen een gevoel van eenzaamheid veroorzaken. Eenzaamheid komt daardoor meer voor dan iedereen denkt. 

Hoog op agenda
Eenzaamheid is een actueel onderwerp. Veertig procent van de totale bevolking heeft er naar eigen zeggen te vaak last van en 10 procent hiervan voelt zich ernstig eenzaam. Ook in Woerden. “We hebben eenzaamheid hoog op de agenda van de gemeente staan”, aldus wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw. “Eenzaamheid lijkt soms een onoverkomelijk probleem. Mensen hebben het gevoel dat er niets aan te doen is en dat ze er maar mee moet leren leven. Met de nieuwe aanpak geven we mensen een ander vooruitzicht. Ze werken actief aan zichzelf, voelen meer levensvreugde en maken zo ook weer nieuwe sociale verbindingen. Omgaan met anderen is veel belangrijker dan we denken.”

Fijner leven
De cursus Creatief Leven (aangeboden door WoerdenWijzer en A en B Training) bestaat uit lessen en opdrachten waarmee de deelnemer aan een eigen nieuwe toekomst werkt. Hij of zij ontdekt meer over zichzelf en zet ook de eerste stappen die nodig zijn voor een fijner leven. Creatief Leven wordt in groepsverband gegeven, onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers. Deskundigen die ook eventueel kunnen doorverwijzen als dat nodig is. De cursus start op woensdagochtend 22 februari. De bijeenkomsten vinden om de week plaats.

Wie de informatiebijeenkomst (van 10.30 tot 11.30 uur) wil bijwonen kan zich aanmelden bij cursusleider Eva Berkeley: 06-43368421 of e-mail: berkeley.e@woerden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Sinterklaas op bezoek in Kamerik Nieuws 26 nov., 16:40
Afbeelding
Scooterbestuurder gaat ervandoor na botsing met fietsster 112 26 nov., 12:13
Afbeelding
Startschot van jaarlijkse kerstboomverkoop; eerste boom naar Oekraïense vluchtelingen Nieuws 24 nov., 17:34
Afbeelding
Sluiting dreigt voor kringloopwinkel in Woerden Nieuws 24 nov., 16:50
Afbeelding
Sluis zit landelijke intocht Sinterklaas in de weg Nieuws 24 nov., 15:38
Afbeelding
Nieuw paar schoenen voor 262 Woerdense kinderen Nieuws 24 nov., 10:22
Afbeelding
Tweede doel '24 uur van Woerden' bekendgemaakt Nieuws 24 nov., 09:38
Afbeelding
Zesde keer Wereldlichtjesdag in Woerden Nieuws 23 nov., 14:57