• De overdracht van de sleutels.
• De overdracht van de sleutels. Foto: John Wijntjes

Nieuw duurzaam vervoer voor huisartsenpost Midden-Holland

Algemeen 475 keer gelezen

REGIO • Met een toost met alcoholvrije champagne zijn woensdag in Stolwijk twee spiksplinternieuwe Volvo’s overgedragen aan de huisartsenpost Midden-Holland, in de volksmond de HAP. De auto’s worden ingezet bij spoedeisende huisartsenhulp in de regio vanuit Gouda.

De auto’s zijn geleverd door Volvo-dealer Hooftman in Schoonhoven. “Het is de vierde keer dat huisartsenpost Midden-Holland in samenwerking met MediTaxi kiest voor Volvo om de huisartsen veilig door de regio te vervoeren, een samenwerking waar we trots op zijn”, klinkt vestigingsmanager Ron Meester van Hooftman enthousiast. “De samenwerking stamt uit 2006. Wij waren als Hooftman toen de allereerste dealer in heel Nederland die voor de diensten van de Hap twee compleet uitgeruste Volvo’s afleverden.”

De nieuw geleverde auto’s zijn van het type XC60 Plug-in Hybride. Meester: “Ze kunnen zowel op stroom als op benzine rijden, met een flinke kracht, waardoor artsen nog sneller ergens ter plaatse kunnen zijn.”

Spoedeisende huisartsenhulp
Huisartsenpost Midden-Holland is gevestigd in het gebouw van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het samenwerkingsverband van 110 huisartsen in de regio biedt spoedeisende huisartsenhulp buiten kantoortijden: iedere dag tussen vijf ‘s avonds en acht uur ‘s ochtends, gedurende het hele weekend en op feestdagen.

“Ons verzorgingsgebied spreidt zich uit van Schoonhoven tot Bleiswijk en van Krimpen aan de Lek tot Zwammerdam”, geeft zorgdirecteur Thera de Haan van HAP Midden-Holland aan. Ela Kusy (directeur bedrijfsvoering) vult aan: “In het geval dat iemand met spoedeisende klachten niet zelf naar de huisartsenpost in Gouda kan komen, gaat een arts samen met een chauffeur naar de patiënt toe. De arts moet binnen een half uur ter plaatse kunnen zijn. Onze chauffeurs krijgen daarvoor speciale rijvaardigheidstrainingen.” 

De Haan: “Het is voor ons dus van het grootste belang dat onze auto’s goed en veilig rijden, en dat ook kilometer na kilometer blijven doen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt hebben we nu de overstap gemaakt naar een hybridemodel.”

Chauffeuse Marianne Both is uiterst tevreden met de nieuwe aanschaf. Over haar eerste rijervaringen ermee: “Geweldige acceleratie, stil en een goede remming, al is dat hybride nog wel even wennen.” Haar werk bestempelt ze als ‘superleuk’. “Het is gewoon heel fijn om mensen te kunnen helpen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De politie is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in de omgeving van de school.
Futura College in Woerden dicht na online bedreiging Nieuws 29 feb, 13:38
• Eén van de eerste scènes met in het midden Jessica Corbijn.
Sterallures speelt Legally Blonde in theater Het Klooster Nieuws 29 feb, 12:12
• Uitreiking gids aan wethouder Mariëtte Pennarts.
Nieuwe activiteitengids voor 55+'ers uit de gemeente Woerden Nieuws 29 feb, 12:07
• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 29 feb, 12:05
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 29 feb, 11:55
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 29 feb, 11:49
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05