• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Struisvogel

Algemeen 872 keer gelezen

Iedereen, gevaccineerd of niet, zou tegen de verplichte #coronapas moeten zijn. Een plicht als deze is een schending van burgerrechten en -vrijheden. Dus we laten het coronabewijs gewoon maar werkelijkheid worden…? Ik vind hier wel wat van… wat een bizar slechte film. Leuk overal bij iedere horecagelegenheid en cultuurinstelling een grote extra kleerkast voor de deur. En dan doet je telefoon het niet..

Kunnen we dan wel veilig naar een restaurant, café, museum, cultuurinstelling of naar de club? Ooh nee je mag niet naar de club, want alles moet om 12 uur dicht… Tja en als we diverse immunologen en virologen moeten geloven zijn mensen die gevaccineerd zijn net zo besmettelijk of soms nog besmettelijker dan ongevaccineerden. Bizar! Dus er wordt een zogenaamde veiligheid gegarandeerd? Dat zijn ze nu verder aan het onderzoeken. 

Na de totale mislukking van dansen met Jansen, sorry ik noem het even voor de formaliteit een inschattingsfoutje, ben ik nu echt mijn vertrouwen verloren in dit demissionair kabinet. En met name in Rutte en De Jonge, maar die Kaag is ook wel een typetje. Het schijnt dat zij laatst in Oudewater bij de heksenwaag is gesignaleerd.. Maar dit heb ik uit onbetrouwbare bron vernomen… Dan vraag ik mij af als dit echt zo is: zou ze gewogen zijn…?  Tja ene Wilders riep dat ze een heks was. Echt raar zo’n uitspraak. Maar stel, gewoon stel, stel je voor dat het zo is. Ik vind Kaag dan wel typisch Zwadderich (Harry Potter) type. 

Maar voor mij is de coronapas niet 1 maar 10 bruggen te ver! Iets met artikel nummer 1 uit een boekje van iets met grondrechten en dingen.. 

Wanneer ik dit schrijf is de steun compleet onzeker voor veel horeca- en cultuurinstellingen. Wederom worden wij in de nacht het hardst getroffen. Tenzij ze toch anders besluiten, maar ik heb er al de hele dag buikpijn van. Het is nu maandagavond en ik hoop dat ik er over 24 uur vanaf mag zijn..  Veel collega’s hebben het ook, iedereen zit in spanning. Maar wat ik al schreef: wij als het nachtleven zullen het laatste open gaan. En Kokki mag dan van die opvallende schoenen hebben als minister, hij heeft totaal geen verstand van muziek of de nachtcultuur. En Dansen moet dus verboden worden! Dan vraag je MOJO toch gewoon om geen dance-evenementen te organiseren… 

Soms heb ik het gevoel dat ik met De Jonge en Rutte naar kandidaten van Wie is de Mol kijk die lijden aan tunnelvisie. Maar ineens daarna toch de mol zijn.. Want men herinnert zich soms weinig van uitspraken en afspraken. Dus er wordt gemold! Of zou Kaag de mol zijn? Veel politici en andere mensen weten precies hoe het zit en zij moeten de mol gezien hebben. Ze hebben namelijk net als struisvogels allemaal hun kop in het zand gestoken.

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 12 uur geleden
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 25 apr, 10:00