• Esther van der Lans, Patrick van Es en Tessa Knijff van AnnexCinema.
• Esther van der Lans, Patrick van Es en Tessa Knijff van AnnexCinema. (Foto: aangeleverd)

Eindelijk weer volle zalen in AnnexCinema

  •   keer gelezen

WOERDEN • De nieuwe James Bond-film No Time To Die zorgt voor bomvolle zalen bij AnnexCinema in Woerden. “Het lijkt weer een beetje op vroeger.” 


Blije gezichten in de bioscoop: het is iets waar directeur Esther van der Lans intens van geniet. Nu nog meer dan voorheen. “Ik vind het mooi dat alle stoelen weer gevuld zijn en onze bezoekers in de pauze met elkaar een drankje kunnen doen.” 

Creatieve acties
Net als alle bioscopen in Nederland kreeg ook AnnexCinema een flinke klap te verwerken. De vier zalen (met in totaal 435 stoelen) bleven maandenlang dicht en de crew moest creatieve acties bedenken om de coronatijd door te komen, “maar we hebben zeker niet stilgezeten”, blikt Van der Lans terug.

Als voorbeeld noemt ze de popcorn drive-thru. “Via onze webshop konden mensen popcorn of nacho’s bestellen, voor een filmavondje thuis. De bestelling konden ze met de auto hier bij de bioscoop ophalen. Wij gaven die dan met een stok aan. Een actie die zelfs de landelijke pers haalde. Woerden was echt een beetje trots op ‘zijn’ bioscoop.” 

Van der Lans is vooral trots op haar medewerkers. “Het is zo’n fijn team. Elke dag weer zorgen zij ervoor dat het ‘Annex-gevoel’, dat Geert Dolfing (de in 2015 overleden oprichter van AnnexCinema, red.) hier ooit heeft neergezet, niet verloren gaat. Dat gevoel wil zeggen dat we kwaliteitsfilms bieden in een sfeervolle, bijna huiselijke omgeving.” 

Dat mensen na maanden - zonder veel gedoe - een avondje naar de bios kunnen, vindt ze super. “Het lijkt na de laatste heropening weer een beetje op vroeger. Ik merk ook dat veel bioscoopgangers het ook echt hebben gemist.” 

Net voor de release van de nieuwe James Bond-film werd de anderhalve meter afstand losgelaten. Van der Lans noemt dat symbolisch. “No Time To Die zou vorig jaar op 13 april in première gaan. We hadden zelfs al tickets verkocht, maar vanwege corona werd de film wereldwijd uitgesteld. Snel daarna moesten de bioscopen opnieuw dicht. En nu, anderhalf jaar later, zorgt die film voor volle zalen. Heel bijzonder.”

Rode loper
Het controleren van de QR-code op de CoronaCheck-app zorgt nauwelijks voor problemen. “In de eerste week was het wel spannend, maar nu is iedereen er wel aan gewend. Een van onze medewerkers staat op de rode loper voor de ingang van de bioscoop om de QR-code van onze gasten te scannen. Dat verloopt eigenlijk heel soepel, niemand doet moeilijk. Sterker nog, mensen hebben er wel begrip voor en complimenteren ons zelfs voor het feit dat we het zo zorgvuldig doen.”

Over de nabije toekomst is Van der Lans hoopvol. De herfstvakantie komt eraan en er draaien dan heel veel nieuwe films bij AnnexCinema. “Kinderen kunnen genieten van twee Sinterklaasfilms (De Grote Sinterklaasfilm-Trammelant in Spanje en De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje), Ron’s Gone Wrong en My Sweet Monster. Voor de hele familie hebben we The Adams Family en voor de dames is er Liefde Zonder Grenzen, een romantische komedie om lekker bij weg te zwijmelen. Kortom: er is genoeg reden om hier weer ‘ns langs te komen. Onze bioscoop is goed bereikbaar en het parkeren van je auto is gratis.”

www.annexcinema.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten