<p>Columnist Junior Brandenburg.&nbsp;</p>

Columnist Junior Brandenburg. 

(Foto: Willem Jan Ritman )

Column Junior Brandenburg: Oubollig

  •   keer gelezen

Soms verlang ik na een weekje nieuws naar degelijke oubolligheid. Naar nieuwe tijden op basis van een beetje vroeger.


Minderjarige joyriders, met een fles lachgas, veroorzaakten een frontale botsing met een ambulance. Beide ambulancebroeders liggen in het ziekenhuis. Het is onbekend of iemand is komen te overlijden omdat deze ambulance en broeders niet meer konden worden ingezet. Helmond ontsteekt vervolgens in rouw voor de daders met een kwartier lang illegaal vuurwerk. Dit volgde op een eerder verschrikkelijk bericht, weggestopt in de journaals. Twee ambulance medewerkers zijn bij een melding belaagd waarna zij met verschillende botbreuken (u leest het goed) in het ziekenhuis zijn beland. Als we niet snel iets doen wil geen mens meer hulpverlener worden of een risico nemen voor een ander.

In Utrecht gaan ze desondanks proberen meer handhavers te rekruteren, en wel door religieus te ontsporen. De bedenkelijke rakkers van DENK vinden dat onafhankelijke en objectieve uitstraling ondergeschikt is aan religie. In plaats van het als privékwestie in vrijheid te laten bestaan moet de rest maar even inschikken. Naast hoofddoeken was er ook melding van er aan de haren bijgesleepte keppeltjes als religieus excuushoofddeksel. Met reli-hoofdbedekking zou handhaving meer inclusief worden. Die redenatie gaat er aan voorbij dat religie per definitie niet inclusief is omdat zij anders- of niet gelovigen uitsluit. Dat nog los van de vraag of de religies die hoofdbedekking voorschrijven iets met gelijkheid en inclusiviteit op hebben.

Met vrijheden blijft het sowieso wringen. De anti-abortus hordes moesten weer met een straatverbod in toom gehouden worden terwijl ze via de STER de ether lustig volpropten met subjectieve propaganda. Zich daarbij beroepende op vrijheid van meningsuiting maar vergetende dat alle vrijheden uit het zelfde vaatje tappen. Waar jij de vrijheid hebt om geen abortus te nemen, heeft de ander juist de vrijheid te beslissen over eigen buik. Ga je prat op je eigen vrijheden, dan hoort daar bescheidenheid jegens vrijheid van anderen bij.

Gelukkig kon ondertussen onze burgervader onbescheiden en onbedreigd op audiëntie bij de Sint. Hij werd daarbij vergezeld door kinderen op klompen, met kazen en in een klederdracht die van Gouda of Alkmaar zou kunnen zijn. Volgend jaar vieren we 650 jaar Woerden. Ondanks die mijlpaal bleek dat je blijkbaar nooit te oud bent om iets nieuws oubolligs te proberen. Er is nog hoop.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten