• De CDA-delegatie kreeg tijdens de rondleiding uitleg over de techniek achter zwembad Batenstein.
• De CDA-delegatie kreeg tijdens de rondleiding uitleg over de techniek achter zwembad Batenstein. (Foto: aangeleverd)

‘Denk na over toekomst zwembaden Woerden en Harmelen’

  •   keer gelezen

WOERDEN • WoerdenSport had een duidelijke boodschap voor de gemeentepolitiek tijdens het werkbezoek van CDA-fractieleden bij het Batensteinbad. ‘Denk na over de toekomst van de zwembaden in Woerden en Harmelen’. 


Op de langere termijn zijn namelijk flinke investeringen in de bestaande zwembaden Batensteinbad en H2O of zelfs nieuwbouw nodig, zo verwachten de bestuurders van WoerdenSport. Daarnaast loopt het tienjarige contract tussen de gemeente en de stichting op 1 januari 2025 af. 

Zwemles
Een ander issue dat werd besproken tijdens het bezoek zijn de lange wachtlijsten voor zwemles. Die zijn door corona flink opgelopen, ondanks dat er in de zomer is doorgegaan met het geven van zwemlessen. Kinderen wachten na inschrijving gemiddeld 9 tot 12 maanden.

Rumo van Aalst vindt het belangrijk dat kinderen tijdig hun zwemdiploma kunnen halen. “In onze waterrijke omgeving is dat voor veilig buitenspelen essentieel. Daarom wil het CDA ook samen met het bestuur kijken naar de toekomst, om ervoor te zorgen dat ook op de langere termijn er goede zwemfaciliteiten zijn in onze gemeente.” 

Vrijwilligerswerk
Hij is is onder de indruk van het werk dat wordt verzet door het bestuur: “Al het werk van het bestuur is vrijwilligerswerk, waar de Woerdense samenleving veel te danken heeft aan dit gezelschap. Zonder hen was het niet mogelijk dat een stichting op deze manier een taak van de gemeente uitvoert. Voor de langere termijn levert dit ook een uitdaging op, omdat vervangers nog niet in de rij staan. Dat zal wel een belangrijke opgave worden op weg naar 2025.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten