Foto: Stockfoto

Deel opbrengst kerstbomenactie Woerden naar bouw uitkijktoren

  •   keer gelezen

WOERDEN • Leden van de Woerdense serviceclub Tafelronde 185 verkopen deze winter voor het twaalfde jaar op rij kerstbomen voor het goede doel. Met een ‘goededoelenboom’ steunt de koper een lokaal of (inter)nationaal goed doel.  


De opbrengst van de verkoop gaat dit jaar naar twee doelen. Stichting de Kievit in Harmelen zal met de opbrengst een uitkijktoren bouwen zodat kinderen vanuit een ander perspectief van de natuur kunnen leren. Het Sofia Kinderziekenhuis gebruikt de opbrengst voor het inrichten van een mobiele tv-studio. Hiermee kunnen kinderen vanuit hun ziekenhuisbed of andere locatie in het ziekenhuis ervaren hoe het is om samen met een bekende Nederlander of een geheel eigen creatie, een live opname te maken.

Tent
Het initiatief van Tafelronde 185 begon in 2010 met de verkoop van 200 kerstbomen in de openlucht aan de Kromwijkerkade. De verkoop vond, net als dit jaar, plaats vanaf de eerste woensdag na 5 december. Kopers konden een boom vooraf bestellen of ter plaatse komen uitzoeken. Inmiddels is de actie behoorlijk gegroeid. Zo werden er vorig jaar 650 kerstbomen verkocht. Een deel daarvan werd aan de deur bezorgd, maar de meeste bomen worden nog steeds zorgvuldig uitgekozen in de tent tegenover winkelcentrum Snel & Polanen aan de Steinhagenseweg.

Dat uitzoeken van een boom is voor veel mensen een belangrijke traditie. “Het kenmerkt de start van de kerstperiode en daar hoort de perfecte boom bij”, schrijft Bas van Rooijen van Tafelronde 185. “De één maakt er een wetenschap van, de ander stuurt vol vertrouwen de kinderen te tent in op zoek naar perfectie. Het levert elk jaar weer prachtige taferelen op!” 

Kerstgeschenk
Naast de verkoop aan particuliere klanten weten ook bedrijven de Woerdense Tafelronde te vinden voor de goededoelenboom. In de afgelopen jaren zijn al veel entrees, kantines en koffiehoekjes gedecoreerd voor het goede doel. Dit jaar wordt de boom zelfs als kerstgeschenk cadeau gedaan aan medewerkers van Inergy, een groot Woerdens IT-bedrijf.

De verkoop van de goededoelenboom vindt dit jaar plaats tussen woensdag 8 en zaterdag 11 december. Er wordt ook dit jaar weer verkocht vanuit de grote, witte, met kerstlicht versierde tent op het parkeerterrein tegenover het winkelcentrum van Snel & Polanen. Online is de verkoop nu al geopend (zie website hieronder). 

www.goededoelenboom.nl 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten