Weinig overtuigend Siveo wint van Linschoten

  •   keer gelezen

ZEGVELD • Heel overtuigend was het niet was Siveo zaterdag liet zien. En toch wist de ploeg uit Zegveld met 3-1 te winnen van Linschoten. 


Na een indrukwekkend moment van stilte op de Beemd - in verband met de zo triest verongelukte Gerda Machgeels - was het eerste kwart erg aftastend. Geen van de partijen wekte de indruk iets te willen forceren. De beste kans was nog voor Linschoten, maar keeper Streng wist de bal naast het doel te tikken. Wel raak was het in de 25e minuut toen Joey van Kouwen van ver buiten het strafschopgebied Streng verraste: 0-1. 

Initiatief
Siveo nam daarna wat meer het initiatief en kreeg ook al snel mogelijkheden op de gelijkmaker. Nadat het al twee keer de lat raakte, kopte Ricardo Würsten de 1-1 gelijkmaker binnen. En net voor de thee pakten de geel-blauwen ook nog een voorsprong toen Jasper de Kruijf via de rug van Ricardo Würsten de 2-1 noteerde.

Linschoten was hierna even het spoor bijster. Na een forse ingreep moest Joey van Kouwen met rood het veld verlaten. Na de pauze hield Siveo feitelijk haar in ondertal verkerende tegenstander te lang in de wedstrijd en werd Linschoten in de counter soms zelfs nog gevaarlijk. Het was echter gedaan toen invaller Gerwin Verlaan na enkele eerdere vergeefse pogingen de 3-1 binnentikte. Met als gevolg de derde opvolgende zege voor Siveo dat nu duidelijk richting subtop koerst.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten