• Burgemeester Victor Molkenboer ging op de koffie bij het echtpaar van der Lit-Bouwman.
• Burgemeester Victor Molkenboer ging op de koffie bij het echtpaar van der Lit-Bouwman. (Foto: Alex de Kuijper)

Burgemeester bezoekt 60-jarig huwelijkspaar in Harmelen

  •   keer gelezen

HARMELEN • Burgemeester Victor Molkenboer bezocht woensdag het echtpaar Van der Lit-Bouwman in hun woning in Harmelen. Dit om hen te feliciteren met hun zestigjarig huwelijk. 


Cor en Bep van der Lit leerden elkaar in 1956/1957 kennen. Op 29 december 1961 gaven zij elkaar het ja-woord voor de wet en op 17 januari 1962 werd het kerkelijk huwelijk ingezegend. Na een jaar in Utrecht te hebben gewoond, verhuisden ze in 1963 naar Harmelen. Zij wonen nog altijd in hetzelfde huis aan de Dorpsstraat. Samen kregen zij vier kinderen: drie dochters en een zoon. Inmiddels hebben zij ook zes kleinkinderen.

Fiets
Cor van der Lit is geboren en getogen in Harmelen. Hij voetbalde vroeger bij SCH en is al sinds zijn 16e lid van het plaatselijke zangkoor. Hij werkte vroeger in Utrecht en ging daar altijd op de fiets heen. Daarnaast deed de heer Van der Lit werk voor de vakbond en had hij een bijkantoor van de Centrale Volksbank aan huis.

Bep van der Lit werkte ook, maar na de geboorte van de kinderen zorgde zij voor het huishouden. Maar zij vond altijd tijd voor vrijwilligerswerk. Zo zat zij bij de oudervereniging van de Bavoschool en deed zij van alles voor de Zonnebloem (met bijbehorende vakantieweek), het zangkoor en de Soos. Ook de heer Van der Lit verrichtte altijd al veel vrijwilligerswerk. Mooiste beloning was toch wel het lintje dat zij beiden hiervoor kregen in 2014.

Het geheim van hun lange huwelijk? Elkaar vrij laten.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten