<p>• Ed en Wieteke Breuren kregen een oorkonden uit handen van burgemeester Victor Molkenboer.</p>

• Ed en Wieteke Breuren kregen een oorkonden uit handen van burgemeester Victor Molkenboer.

(Foto: Alex de Kuijper)

Gemeentelijke onderscheiding voor Woerdens horeca-echtpaar

  •   keer gelezen

WOERDEN • Ed en Wieteke Breuren kregen vrijdag een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt. Dit omdat zij het monumentale Arsenaal in Woerden hebben weten om te bouwen tot meest duurzame hotel van Nederland. Het oude karakteristieke karakter van het gebouw bleef daarbij behouden.


Vanaf de start in 2014 behaalde het moderne horecabedrijf vele prijzen in uiteenlopende categorieën, van meest duurzame hotel tot beste kleine hotel in Nederland. En in 2019/2020 werd het echtpaar door Koninklijke Horeca Nederland uitgeroepen tot ‘Meest Markante Horecaondernemers’. 

Grote naamsbekendheid
Het hotel heeft inmiddels een grote naamsbekendheid en is daarmee een belangrijke factor voor de recreatie en het toerisme in Woerden. Stadshotel Van Rossum is inmiddels niet meer weg te denken uit de stad. De ondernemers dragen Van Rossum (stadhotel, het restaurant en de bar) per 1 januari 2022 over aan Extivate Horeca. Voor de gemeente een mooie gelegenheid om de twee in het zonnetje te zetten.

Ed Breuren kreeg een steekspeld in zilver en zijn vrouw een zilveren brochette. Extra aandacht was er voor ‘Meiden van Breuren, een stichting die Wieteke in 2009 heeft opgericht. Deze stichting (die inmiddels de naam ‘Meiden van Woerden’ draagt) zamelt geld in voor verschillende goede doelen. Tot 2019 was Wieteke voorzitter en initiator van diverse acties. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten