• Toos van Soest.
• Toos van Soest. (Foto: aangeleverd)

Woningbouw Willem-Alexanderlaan Harmelen stap dichterbij

  •   keer gelezen

HARMELEN • Het bestemmingsplan voor woningbouw aan de Willem-Alexanderlaan 2-4-6 in Harmelen ligt ter inzage. Hiermee komt de bouw van 42 woningen op deze locatie een stap dichtbij. 


Belanghebbenden hebben tot 24 februari om hun zienswijzen vast te stellen. Daarna moet de gemeenteraad de plannen definitief goedkeuren. Het gaat dus wel even duren voordat de eerste paal de grond in gaat. Toch is CDA-raadslid Toos van Soest blij. “Eindelijk zit er weer wat schot in woningbouw voor ons dorp.” 

Frustratie
Er is al jaren weinig nieuwbouw in Harmelen. Na de bouw van 24 woningen in project Groen en Goud drie jaar geleden bleef het vooral bij plannen. De verschillende projecten die er zijn, liepen allemaal vertraging op, tot grote frustratie van de gemeenteraad en inwoners van Harmelen. “Er is in Harmelen al jaren grote behoefte aan de bouw van allerlei soorten woningen en de vertraging in de planvorming leidt tot ergernis”, stelt Van Soest vast.

Doorbraak
Ze noemt het ter inzage leggen van bestemmingsplan Willem Alexanderlaan dan ook een doorbraak. “Op deze bouwlocatie is ruimte gemaakt voor 42 koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen en typen. Van mij had het allemaal veel sneller gemogen, maar ik ben blij dat er nu dan toch een belangrijke stap wordt gezet die de bouw van woningen dichterbij brengt. Dit is erg belangrijk voor Harmelenaren die op zoek zijn naar een starterswoning of seniorenwoning. Bovendien kan er wat doorstroming tot stand komen binnen het dorp.”

Als alles goed gaat staan de eerste woningen er in 2023. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten