• Het echtpaar kreeg van burgemeester Victor Molkenboer een pakket met allerlei streekproducten.
• Het echtpaar kreeg van burgemeester Victor Molkenboer een pakket met allerlei streekproducten. (Foto: Alex de Kuijper)

Burgemeester bezoekt echtpaar voor 60-jarig huwelijk in Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Burgemeester Victor Molkenboer ging woensdag op de koffie bij de heer en mevrouw Sluijs in Woerden. Dit omdat zij deze dag precies zestig jaar getrouwd waren. 


De twee kwamen elkaar in 1958 tegen bij de dansles in Woerden. Vier jaar later, op 19 januari 1962, gaven zij elkaar het ja-woord. Mevrouw Sluijs-Oostveen (geboren in Harmelen) werkte na haar trouwen vooral thuis en zorgde voor de twee kinderen. Vandaag de dag vermaakt ze zich met handwerk. Daarnaast zingt ze in een kerkkoor en ouderenkoor. Dertig jaar lang had zij de leiding bij het handwerken in het dienstencentrum in Woerden. En nog steeds is zij actief met het begeleiden van ouderen in zorgcentrum Weddesteyn.

Timmerindustrie
Meneer Sluijs is een echte Woerdenaar, geboren op de Prinsenlaan. Na de ambachtsschool en het behalen van diversen vakdiploma’s ging hij aan het werk. In de avonduren studeerde hij bedrijfstechniek en bedrijfskunde. 41 jaar lang werkte hij in de timmerindustrie. De eerste jaren in de praktijk, later als werkvoorbereider, bedrijfsleider en de laatste twintig jaar als directeur van een timmerfabriek in Bergambacht. Naast zijn werk bekleedde de heer Sluijs diverse landelijke bestuursfuncties in de timmerindustrie.

Vanaf zijn 10e jaar speelt de heer Sluijs klarinet bij Harmonie de Vriendschap. Na zijn pensionering verrichtte hij in zes verschillende landen vrijwilligerswerk voor Program Uitzending Managers (PUM) in Den Haag.

Het geheim van hun 60-jarige huwelijk? Elkaar de ruimte geven voor ontplooiing en er voor elkaar zijn als het nodig is.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten