<p>&bull; Wijkchef Jolanda van der Ende met haar eerste klant.&nbsp;</p>

• Wijkchef Jolanda van der Ende met haar eerste klant. 

(Foto: aangeleverd)

Afhaalpunt Rechtstreex geopend in Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Rechtstreex, dat verse seizoensgebonden producten van lokale boeren levert, heeft vrijdag een afhaalpunt geopend in Woerden. 


Wijkchef Jolanda van der Ende bouwt iedere vrijdag haar ‘pop-up winkel’ op in het Snooker Pool Darts Centrum (SPDC) aan de Leidsestraatweg 7a. “’s Middags staan hier alle kistjes met verse lokale producten klaar om opgehaald te worden”, legt ze uit. “Het gaat om verse groenten en vers fruit, zoals bietjes, prei, uien, appels en peren. Alles uit de volle grond en biologisch geteeld.” 

Koffie
Klanten kunnen bij Rechtstreex ook terecht voor langer houdbare producten, zoals koffie, bier, pasta en jam. “We selecteren allerlei producten van boeren en makers uit de regio. Die bestel je gemakkelijk online. Wij zetten die klaar waarna de klant die bij het afhaalpunt op kan halen. Je kunt er ook voor kiezen om het thuis te laten bezorgen.”

Van der Ende, eigenaar van het SPDC, had vaker over Rechtstreex gehoord en gelezen en het concept sprak haar erg aan. “Ik ben opgegroeid op het platteland met verse producten en dat blijft je altijd bij. Werken met de producten van Rechtstreex brengt me terug naar die tijd. Niets is lekkerder qua geur, kleur en smaak dan écht vers.” 

Eerlijke prijs
Dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten vindt ze ook belangrijk. “Die hebben het al zo zwaar. Als je bij Rechtstreex je boodschappen doet, steun je dus de boeren uit jouw eigen buurt. Door de korte afstand hoeven producten bovendien niet zo ver te reizen en zijn ze vers. Zo bouwen we samen een eerlijke, korte voedselketen, met zo min mogelijk verpakking, vervoer en verspilling.” 

Wie vóór woensdagochtend 10.30 uur een bestelling plaatst op de website van Rechtstreex Woerden, kan deze op vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur ophalen. 

www.rechtstreex.nl/woerden

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten