Foto: nl.123rf.com

Cattenbroekertunnel gaat een nachtje dicht

  •   keer gelezen

WOERDEN • In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 mei wordt de Cattenbroekertunnel afgesloten van 20.30 uur tot 06.00 uur. Dit is nodig om de brugdelen van de twee nieuwe bruggen over de Cattenbroekertunnel op hun plek te hijsen.


Voor de aanleg van 2 bruggen over de Cattenbroekertunnel brengt aannemer van Hees de brugdelen aan. De brugdelen zijn al vooraf gemaakt, zodat ze in één nacht op hun plek kunnen worden gehesen. Voor het hijsen van deze brugdelen maken we gebruik van een kraan. De hijswerkzaamheden starten om 20:30 uur op dinsdag 10 mei en lopen door naar de ochtend van woensdag 11 mei, tot 06:00 uur.

Eerst worden de brugdelen van de fietsbrug op hun plek gehesen en daarna de brugdelen voor de verkeersbrug. Als het door onvoorziene omstandigheden niet lukt om alle brugdelen in te hijsen, worden de resterende werkzaamheden in de nacht daarna uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden is de Cattenbroekertunnel volledig afgesloten voor al het verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld voor fietsers en voetgangers. De omleiding loopt ten noorden van het spoor over de Vossenschanslaan, onder het station Woerden door en vervolgens over het Jan Ruijspad en de Steinhagenseweg. Het inhijsen van de brugdelen gebeurt ’s avonds en ’s nachts omdat het dan minder druk is in de Cattenbroekertunnel en de overlast voor de omgeving daardoor wordt beperkt.

De kraan en de brugdelen worden aangevoerd over de Steinhagenseweg. De kraan en vrachtwagens met de brugdelen draaien via het terrein van Het Baken naar hun opstelplaats. Verkeer op de Steinhagenseweg wordt dan even tegengehouden, maar heeft hier verder geen hinder van. In de twee weken na het inhijsen van de brugdelen worden de randelementen van de bus geplaatst. Fietsers kunnen langs deze werkzaamheden rijden, maar zullen af en toe een paar minuten worden staande gehouden door een verkeersregelaar. De bruggen zijn eind juni gereed.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten