<p>&bull; Stadsmuseum Woerden.</p>

• Stadsmuseum Woerden.

(Foto: pr)

Feesttentoonstelling over 650 jaar stadsrechten in Stadsmuseum Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • In het Stadsmuseum Woerden is vanaf zaterdag 21 mei de tentoonstelling over het 650 jaar stadsrechten te bezoeken. 


Allerlei zaken komen aan de orde. Bijvoorbeeld hoe ging dat eigenlijk in 1372 met die stadsrechten? Wat zijn het precies, wat heb je eraan en hoe zijn we eraan gekomen? Vijftig jaar geleden -in 1972- vierden de inwoners van Woerden 600 jaar stadsrechten. Hoe zag het feest er toen uit? Wie waren er bij en hoe hebben zij het beleefd? Waarom leeft dit feest nog steeds in ieders herinnering?

Guerilla verkeersborden
Het pronkstuk van de tentoonstelling is ‘HET voorwerp van Woerden anno 2022’. De afgelopen weken zijn voorwerpen genomineerd die het leven in Woerden in 2022 het best vertegenwoordigen. De inzendingen variëren van de guerilla verkeersborden en de koe van Woerden tot de erwtensoeppan en stadskabouters. Al deze voorwerpen zijn in de tentoonstelling te zien. Om uiteindelijk de nummer 1 te kiezen, vraagt het museum alle bezoekers hun stem uit te brengen. De drie voorwerpen met de meeste stemmen worden opgenomen in de collectie van het museum.

In de feesttentoonstelling is tevens ruimte voor kunstwerken van basisschoolleerlingen die zich in de klas hebben beziggehouden met 650 jaar stadsrechten. Door deze kunstwerken dragen de kinderen bij aan de geschiedenis van de toekomst. Als traktatie is het museum tijdens deze tentoonstelling iedere woensdagmiddag voor iedereen gratis toegankelijk tussen 15.00 en 17.00 uur.

Een voorwerp nomineren kan nog door het formulier op de website van het museum in te vullen of een e-mail (met foto) te sturen naar: s.rompa@stadsmuseumwoerden.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten