Foto: Aangeleverd

‘LijstvanderDoes zet kiezers en inwoners op verkeerde been’

  •   keer gelezen

WOERDEN • LijstvanderDoes benadrukte vorige week nog altijd tegen het plaatsen van windturbines in Reijerscop (Harmelen) en Barwoutswaarder te zijn. Met dit standpunt zet de partij kiezers en inwoners op het verkeerde been, meent Jan-Hubert van Rensen. 


Want de vraag is volgens het raadslid van Inwonersbelangen hoe dit standpunt valt te rijmen met deelname aan een coalitie die geld uit wil geven aan onderzoekbureaus, om na te gaan hoe de 270 meter hoge windmolens er gaan komen. “Alle beoogde coalitiepartijen, ook LijstvanderDoes, willen meebetalen aan deze dure onderzoeken. Hiermee breken ze met hun belangrijkste verkiezingsbelofte. Je kunt immers niet en tegen windmolens zijn en mee gaan betalen aan de onderzoeken waar ze geplaatst gaan worden.”

Isoleren
Inwonersbelangen wil dat de mening van inwoners van Molenvliet (de wijk naast Barwoutswaarder) en Harmelen gerespecteerd wordt. Van Rensen: “Een meerderheid van deze bewoners wil ze niet. In Harmelen is dit bijna 80 procent. Het geld dat uitgegeven wordt aan de onderzoekbureaus voor de windmolens kan beter besteed worden aan subsidies voor de minima om hun huizen beter te isoleren. Bespaar je gas uit Rusland, verminder je de CO2 uitstoot en zijn ze minder geld kwijt aan de hoog opgelopen energierekening.”

Raadslid Jaap van der Does verklaarde vorige week dat van LijstvanderDoes tegen de komst van windturbines was én nog steeds is. De fractie neemt deel aan de coalitiebesprekingen omdat ze het dragen van bestuursverantwoordelijkheid belangrijk vindt. “In de nieuw te vormen coalitie met het CDA, Progressief Woerden en CU/SGP is duidelijk afgesproken, dat het standpunt van LijstvanderDoes over windturbines ongewijzigd is en dat dit gerespecteerd zal worden. Dit zal bij nieuwe besluiten duidelijk kenbaar blijven.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten