<p>&bull; Nicole Fazzi-Burgers en Karin Horsting organiseren opnieuw een uitvaartmarkt in Woerden.</p>

• Nicole Fazzi-Burgers en Karin Horsting organiseren opnieuw een uitvaartmarkt in Woerden.

(Foto: Bob van Leeuwen)

Uitvaartmarkt Woerden moet bezoekers inspireren

  •   keer gelezen

WOERDEN • Na de succesvolle editie in 2019 is er dit jaar opnieuw een uitvaartmarkt in Woerden. Die vindt plaats op zaterdag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur in het park van begraafplaats Rijnhof aan de Geestdorp.   


Voor deze locatie is gekozen omdat het park opnieuw is ingericht, met ruimte voor natuurlijk begraven. Hoewel de dood een lastig onderwerp blijft, vinden Nicole Fazzi-Burgers en Karin Horsting het belangrijk om er aandacht aan te besteden. “Niemand is er graag mee bezig”, vertellen ze. “Door de markt licht en luchtig te houden, proberen wij bezoekers te inspireren. Wij laten graag zien hoeveel moois er mogelijk is om een uitvaart echt bij iemand te laten passen.”  

Joris Linssen & Caramba
Nicole en Karin zijn allebei zelfstandig uitvaartondernemer in Woerden. Ze willen graag aan Woerden en omgeving laten zien wat er mogelijk is op uitvaartgebied. In een festivalachtige opzet is de tent de centrale plek. Daar is om 12.00 uur een optreden van Joris Linssen & Caramba. Vervolgens zal om 13.30 uur burgemeester Victor Molkenboer ‘iets’ onthullen. Wat dat is, blijft nog even geheim. Tot slot vindt hier om 15.00 uur een gesprek plaats tussen pastor Janneke Stam van Parochie Pax Christie en dominee Joost Schelling van de gereformeerde kerk over rituelen rondom afscheid nemen en de rol van de kerk hierin. 

In het park staan zo’n vijftig kraampjes met de meest uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van uitvaarten. Te denken valt aan de rouwbakfiets en de uitvaartbus. Verder is er informatie verkrijgbaar over afscheidsfotografie, urnen en gedenkstenen en rouwbloemstukken. Op de markt is er ook voor kinderen genoeg te doen. Zij kunnen onder begeleiding knutselen of meedoen aan een speurtocht. 

De entree voor de uitvaartmarkt is vrij. Bij vertrek krijgt iedere bezoeker een inspiratie bewaarboekje mee naar huis. Het hele programma en alle exposanten zijn te vinden op de website. 

www.uitvaartmarktwoerden.nl 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten