<p>&bull; Tijdens de uitvaartmarkt op begraafplaats Rijnhof is zaterdag de Woerden-uitvaartkist gepresenteerd. Op de kist is de skyline van Woerden afgebeeld. </p>

• Tijdens de uitvaartmarkt op begraafplaats Rijnhof is zaterdag de Woerden-uitvaartkist gepresenteerd. Op de kist is de skyline van Woerden afgebeeld.

(Foto: Uitvaartmarkt Woerden)

Uitvaartbeurs Woerden druk bezocht

  •   keer gelezen

WOERDEN • De tweede editie van de Uitvaartmarkt Woerden is goed bezocht. Er kwamen zaterdag zo’n 700 bezoekers naar begraafplaats Rijnhof.  


In een festival-achtige setting presenteerden daar bijna 70 exposanten producten die met de dood en met de uitvaart te maken hebben. Naast inspiratie opdoen bij de kraampjes konden bezoekers genieten van live muziek. Zo was er onder andere een optreden van Joris Linssen & Caramba

Skyline
Hoogtepunt van de markt was toch wel de onthulling van de ‘Woerden-uitvaartkist’ waarop de skyline van Woerden is afgebeeld. Uitvaartondernemers Nicole Fazzi en Karin Horsting, de twee initiatiefnemers van de Uitvaartmarkt Woerden, bedachten de kist. “We wilden graag iets nieuws toevoegen aan de markt en kwamen al brainstormend op dit idee”, laat Horsting weten. 

Fazzi begeleidde in de zomer van 2018 de uitvaart van Kees Jansen, een begenadigd amateur-tekenaar. “Op zijn rouwkaart stond een tekening van hem van de skyline van Woerden”, vertelt Horsting. “Wij hebben de familie toestemming gevraagd om deze tekening te gebruiken voor op de kist. De tekening is vervolgens door kunstenaars van Beerenberg op een uitvaartkist geprint.” 

Expositie
Tijdens de onthulling vroeg burgemeester Victor Molkenboer mevrouw Jansen naar voren om samen met hem de Woerden-uitvaartkist te onthullen. Na de handeling kwamen vele bezoekers de kist bewonderen. De kist staat nu in het Stadsmuseum als onderdeel van de expositie ‘Woerden 650 jaar stad’, die tot en met 2 oktober loopt. De kist is overigens vanaf heden ook te bestellen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten