• Op zaterdag 4 juni is er weer een Graskaasdag in het centrum van Woerden.
• Op zaterdag 4 juni is er weer een Graskaasdag in het centrum van Woerden. (Foto: lakerveld-fotodesign.nl)

Na drie jaar weer Graskaasdag in Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Na drie jaar is er op zaterdag 4 juni weer een Graskaasdag in Woerden. Op deze dag wordt de eerste graskaas van het jaar verkocht en een reuzenkaas geveild voor het goede doel. 


‘s Morgens rond 10.15 uur gaat de stoet van klassieke kaasbrikken en tractoren richting Kerkplein waar de reuzenkaas van circa 125 kilo met vereende krachten op het podium zal worden getild. Daarna wordt het kaaslied gezongen waarna de veiling begint. Door het hele centrum is er een kramenmarkt, vinden er optredens plaats en laten kaasmeisjes bezoekers de lekkerste graskaas proeven. 


• Een stoet van klassieke kaasbrikken en tractoren gaat op de dag richting Kerkplein - lakerveld-fotodesign.nl

Sinds 2015 wordt op de vooravond van de Graskaasdag de nieuwe kaaskoning(in) gekozen. In voorgaande jaren viel deze koningstitel te beurt aan markante persoonlijkheden als Jan de Goey, Jos van Riet, Bas den Hollander en Rien van den Wijngaard. Zij ontvingen de eretitel vanwege hun verdienstelijkheid binnen de kaaswereld en passie voor het kaasvak. Burgemeester Victor Molkenboer zal op vrijdag 3 juni om 17.30 bekend maken wie de titel voor een jaar mag dragen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten