• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Licht & Liefde

22 jun, 13:57 Algemeen 389 keer gelezen

Daar zit ik dan weer eens op mijn favoriete plekje van Woerden aan de singel (Oude Rijn). Ik tuur over het water. Mijmerend over vroeger en nu, maar denkend aan later. 

Het is 21 juni de midzomer en dus de zonnewende. De lente liet gisteren haar laatste klanken horen. Noem het het voorprogramma van een geweldige muziekavond. De finale gaat beginnen maar niemand weet wat het hoofdprogramma gaat zijn of worden. 

Zet je intenties of wens en creëer, maak het zelf. Schrijf het op een stukje boomschors of beeld het uit met een symbool. Maak een vuurtje en gooi het in het vuur. Symbolisch voor wat nog meer mag gaan bloeien voor je of in je. Wat mag het licht zien. 

Ik blijf deze oude rituelen mooi vinden en ook de symboliek ervan. Alles draait letterlijk en figuurlijk om de zon. 

Terwijl ik dit opschrijf denk ik gelijk aan een paar honderd jaar geleden. Ik was dan alleen al voor deze tekst doorgestuurd naar Oudewater. Waarschijnlijk werd ik dan gelijk op de brandstapel gezet of verzopen met een molensteen. 

Mirte is een heks! Mirte is een heks. Ik heb ook nog een kruidentuintje met van alles en nog wat. Tja dat is natuurlijk super verdacht en ik geloof ook in sprookjes. Over kruiden gesproken lavendel is één van mijn lievelings. Het brengt ontspanning! 

Tot slot voor die kutkinderen, lees bostrollen en dronken wuppies die het zo leuk vonden om bij  Brownies&downieS alle lavendel eruit te trekken afgelopen weekend! Blijf met je poten van andermans spullen af!! Volgende keer verander ik je in een kikkorrr!! En bij Boemannen altijd Riddikulus (tip van Harry Potter). 

Nou dit zal ze leren het schorriemorrie, de belhamels, de nozems. Ooooh wacht ik zal jullie nogmaals even echt in je eigen turbotaal aanspreken! Dan begrijpen jullie het misschien na de 4e keer! Fuck jullie de moeder!! Afblijven met je poten! 

Kak dit gaat niet helemaal goed! Even mijzelf toespreken! Mirte jij bent licht en liefde! Jij bent licht en liefde! Rustaggg! Ik ben licht en liefde…Maar nu even niet!!!! 

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Derks Advocaten: al veertig jaar zacht op de persoon, hard op de inhoud Algemeen 15 aug, 15:20
Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19