• Minkema-leerlingen losten onderweg raadsels op, waarmee ze zich bewust werden van ons dagelijks gebruik van veel water.
• Minkema-leerlingen losten onderweg raadsels op, waarmee ze zich bewust werden van ons dagelijks gebruik van veel water. Foto: Karin Peperkamp

Sponsorloop Minkema College voor schoon drinkwater in Oeganda levert 1.250 euro

30 jun, 11:43 Algemeen 133 keer gelezen

 WOERDEN • Een sponsorloop van vmbo-leerlingen van het Minkema College voor schoon drinkwater in Oeganda heeft woensdag 1.250 euro opgeleverd.   

De leerlingen van de zeven eerste klassen wandelden rond de Cattenbroekerplas in Woerden, met een vrachtje van 1,5, 3 of 6 liter water op hun rug. Door te wandelen voor water lieten de Minkema-scholieren zien solidair te zijn met hun leeftijdsgenootjes in Oeganda, die voor schoon drinkwater vaak veel méér moeite moeten doen. 

Opdracht
Onderweg rondom de plas in de wijk Waterrijk konden de leerlingen, die door ouders, buren en grootouders gesponsord werden, stempels scoren door bij de stempelposten een opdracht te volbrengen. Daarbij ging het om een quiz, het maken van een rekensom over water of een sportieve opdracht. De posten onderweg werden bemenst door vrijwilligers van de drie organiserende Woerdense Rotaryclubs. Ook het aantal liters water dat naar de finish werd gedragen, leverde de leerling één of meer stempels op.

De Rotaryclubs werken samen met Stichting Tusaidiane, die waterprojecten in Oeganda uitvoert. Tusaidiane zorgt dat het geld goed besteed wordt in drinkwaterprojecten, ook dit keer voor de gemeenschap rond de Samson Kalibbala Mamya Memorial Secondary School in het district Rakai (centraal-Oeganda).

Watervoorzieningen
De Minkema-leerlingen hebben al drie keer eerder voor een Oegandees drinkwaterproject gelopen. Dankzij hun inspanningen zijn de watervoorzieningen bij deze school in Rakai al deels verbeterd.


• Mede dankzij de Minkema-eerstejaars kunnen leeftijdsgenoten in Oeganda schoon water drinken. - foto: Tusaidiane

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Derks Advocaten: al veertig jaar zacht op de persoon, hard op de inhoud Algemeen 15 aug, 15:20
Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19